[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

MV Agusta - Viquipèdia

MV Agusta

De Viquipèdia

MV Agusta és una fàbrica de motocicletes fundad l’any 1945 pel Comte Domenico Agusta prop de Milà, a Cascina Costa, Itàlia.

MV Agusta va començar com a fabricant d’aeronaus. Va produir el primer pototip, anomenat irònicament "Vespa," el 1945. Després de conèxier que el nou model de Piaggio s’anomenava igual li van canviar el nom pel de MV 98.

La companyia fabricava motos de petita cilindrada (125-150cc) durant els anys 50 i 60. Als 60 van decaure les vendes de motos petites i MV Agusta va començar a fabricar motocicletes de major ciclindrada en quantitats és limitades. Van produir un model de 250cc, i més endavant un refinat model biclíndric de 350cc, i una 600cc de quatre cilindres que va evolucionar en una 750cc que avui en dia encara és extremadament valorada. La companyia ve cessar al seva producció de motocicletes el 1980, però la companyia Agusta va continuar amb el seu exitós negoci dels helicòpters.

El Comte Agusta era un fanàtic de les curses de motos, i estava decidit a tenir el millor equip del Campionat del Món de Motociclisme de Velocitat. Va aconseguir el seu propòsit contractant alguns dels millors pilots del moment, com poden ser Giacomo Agostini, Phil Read, John Surtees, Carlo Ubbiali, Mike Hailwood, i d’altres, i tenint els millors enginyers, el més rellevant de tots, Arturo Magni. MV va guanyar més títols mundials durant els anys 50-70 que qualsevol altre fabricant de motocicletes en tota la història del mundial de velocitata.

El nom de MV Agusta va resorgir l’any 1997. Va ser adquirit per la Cagiva, i va fabricar les noves motocicletes MV. La nova línia de models es basava en màquines esport de quatre cilindres en línia i 750cc (la línia F4), que incloïa una sèrie de models de producció limitada, com pot ser el model SPR, ("Special Production Racing"), pintat tot negre, que va aparèixer a la pel·lícula "Jo, Robot" i l’any 2004, va aparèixe la primera moto de 1000cc. El 2004 va marcar el final de la producció dels models de 750cc, amb una edició limitada de 300 SR ("Special Racing") pintats amb els tradicionals colors vermell i plata.

MV Agusta també va fabricar una sèrie limitada de models F4 750cc i F4 1000cc edició "Ayrton Senna" en memòria del pilot de Fórmula 1, que era un àvid col·leccionista de motocicletes Ducati i MV Agusta. Es van fer 300 models de cada a principis de 2000. Amb difèrència la moto més bonica de totes les fabricades, l’edició "Senna" és també la més valuosa.

També han produit una sèrie de 750 i 910 motocicletes "naked" (despullat en anglès) anomenades Brutale. La producció és limitada, ja que la política de la companyia és produir unes màquines d’elit, similar a Ferrari en automòbils. No competeixen directament amb els fabricants japonesos, les motos dels quals són considerablement més barates. Competeixen amb altres fabricants italians com les motocicletes esportives de la casa Ducati, la 996, 998, 999, i la Monster. En publicacions recents, la MV ha estat nomenada una de les motos més manejables que mai s’han contruit.

L’any 2005, MV Agusta va introooduir el model Tamburini 1000, que agafa el nom del seu creador, Massimo Tamburini, enginyer que anteriorment havia treballat per Moto Guzzi, i més recentment per Ducati.

Molt endeutada, la companyia va ser venuda al fabricant de cotxes malai Proton el desembre de 2004 per 70 milons d’euros. El desembre de l’any 2005, Proton decideix tallar els seus vincles amb MV Agusta i ven la marca a una companyia financera italiana per un euro simbòlic.

[edita] Enllaços externs

  • (italià) (anglès) (castellà) (alemany) (francès) MV Agusta SpA