[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ferrari - Viquipèdia

Ferrari

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre una marca de cotxes italiana. Per a altres significats, vegeu «Ferrari (desambiguació)».
Ferrari S.p.A.
Tipus Subsidiària
Fundada 1947
Persones Clau Luca di Montezemolo, President
Jean Todt, Gerent
Giancarlo Coppa, Responsable financer
Indústria Automòbils
Matriu Fiat S.p.A.
Adreça web www.ferrariworld.com

Ferrari és una companyia italiana, fabricant d'automòbils de competició i esportius d'altes prestacions, fundada per Enzo Ferrari el 1929. Originalment, la Scuderia Ferrari patrocinava pilots i automòbils de curses. La companyia va començar a produir automòbils en sèrie l'any 1946. Es va convertir en Ferrari S.p.A. quan a la dècada dels 70 el Grup Fiat entrà a formar part del Consell d'Administració i es va fer accionista de l'empresa.

El símbol de Ferrari el famòs "Cavallino Rampante" fou l'amulet que duia el pilot Francesco Baracca (gran amic d'Enzo Ferrari), en morir a la primera guerra mundial, la mare del pilot li va donar personalment a l'Enzo Ferrari perquè li donguès sort.

Model "Francesco Baracca"
Model "Francesco Baracca"
Model "Enzo Ferrari"
Model "Enzo Ferrari"

Actualment els principals accionistes són: el grup Fiat amb 56%, la família del fundador amb el 10%, la Commerzbank amb el 8,5%, Mediobanca amb l'11,7%, la Banca Popolare dell'Emilia amb l'1,3%, Mubadala di Abu Dhabi amb el 5%, i el 7,7% restant forma part de l'aval presentat al ser otorgat un préstec pel banc ABN Ambro. La companyia té la seu a Maranello, prop de Mòdena.