[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu Vostell Malpartida - Viquipèdia

Museu Vostell Malpartida

De Viquipèdia

El Museu Vostell-Malpartida està situat al Monument Natural Els Barruecos, en la localitat espanyola de Malpartida de Càceres. El museu alberga les obres de l' artista plàstic Wolf Vostell.

El Museu Vostell Malpartida (MVM) va ser fundat a l'octubre de 1976 per Wolf Vostell (1932-1998), artista de reconegut prestigi mundial, figura fonamental de l'art contemporani de postguerra i persona íntimament vinculada a Extremadura des del seu matrimoni amb Mercedes Guardado. Descubridor de la tècnica del De-coll/age, pare del Happening europeu i del videoart, cofundador del moviment artístic internacional Fluxus, Vostell va mantenir sempre en tota la seva producció una marcada originalitat, peculiaritat aquesta que també és pròpia del Museu que duu el seu nom.

Quan el 1974 l'artista va conèixer Els Barruecos va proclamar la zona com “Obra d'Art de la Natura”. Des d'aquell moment, va concebre la idea de crear aquí un museu com expressió de l'art d'avantguarda, únic en el seu gènere, un lloc de trobada de l'Art, la Vida i la Naturalesa.

La seu principal del MVM s'alça en les antigues dependències del Safareig de Llanes dels Barruecos. La seva rica història, així com les claus de l'important fenòmen de la Trashumància, es mostren de forma didàctica i amena en el Centre d'Interpretació de les Vies Pecuàries i Història del Safareig de Llanes dels Barruecos, que també s'integra en el museu.

El MVM es desenvolupa entre Els Barruecos, amb escultures-ambients a l'aire lliure, i El Safareig, que alberga tres grans col·leccions d'art contemporani en les quals estan representats al voltant de 90 artistes:

  • Col·lecció Wolf i Mercedes Vostell - Col·lecció Fluxus-Donació Gino Di Maggio
  • Col·lecció d'Artistes Conceptuals

[edita] Enllaços externs