[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu Guggenheim (Nova York) - Viquipèdia

Museu Guggenheim (Nova York)

De Viquipèdia

Exterior del museu
Exterior del museu

El museu Guggenheim de Nova York (en anglès Solomon R. Guggenheim Museum) és el primer dels museus creats per la Fundació Solomon R. Guggenheim, dedicada a l'art modern. Va ser fundat el 1937 a l'Upper East Side de Nova York. Al començament va ser anomenat Museu de Pintura No-objectiva, i va ser fundat per a exhibir art avantguardista d'artistes moderns primerencs com Kandinski i Mondrian.

El 1959 es va mudar al lloc on es troba actualment (davant del Central Park), quan es va completar l'edifici dissenyat per l'arquitecte Frank Lloyd Wright. Guggenheim no sabia qui triar com a arquitecte per al museu, i per això va demanar a la baronessa Hilla von Rebay que escollís algú. Ella va triar Wright perquè era l'arquitecte més famós del moment. L'edifici en si mateix es va convertir en una obra d'art.

[edita] L'edifici

Des del carrer, l'edifici sembla una cinta blanca enrotllada en forma cilíndrica, lleument més ampla al cim que a la base. Internament, les galeries formen una espiral. Així, el visitant veu les obres mentre camina per la rampa helicoïdal, com fent un passeig. El 1992 l'edifici va ser complementat amb una torre rectangular adossada, més alta que l'espiral original. Aquesta modificació del disseny original de Wright va generar una forta controvèrsia.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Museu Guggenheim (Nova York)