[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Monkey D. Luffy - Viquipèdia

Monkey D. Luffy

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores quant a la seua ortografia i gramàtica:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
S'han trobat faltes ortogràfiques, gramaticals, barbarismes o altres aspectes lingüístics incorrectes.


Monkey D. Luffy
Nom en japonès モンキー・D・ルフィ
Nom en català Monkey D. Luffy
Sobrenom Luffy, Barret de Palla
Primera aparició Manga: Capítol #1
Anime: Episodi #1
Seiyū Mayumi Tanaka
Actor de doblatge Carles Lladó
Raça Humana
Recompensa 300.000.000 Belis
Fruita del Diable
Gomu Gomu no Mi
Nom traduit Fruita de la Goma Goma
Típus Paramecia
Poder del diable La persona guanya la capacitat elàstica al igual que la goma. Això permet a l'usuari que pugui estirar qualsevol part del seu cos sense dolor. També permet que les bales que son disparades contra ell puguin rebotar. Encara que es molt ineficaç contra les armes esmolades. També es caracteritza per la seva inmmunitat total contra l'electrictat

Monkey D. Luffy (モンキー・D・ルフィ), és el personatge protagonista de el manga creat l'any 1997 i posteriorment convertit en anime, de One Piece.


Taula de continguts

[edita] Sobre en Luffy

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


En Luffy és un noi, esbojarrat i sense por a morir. El seu somni és arribar a ser el rei dels pirates. La seva tripulació estan disposats a arriscar la vida si així poden ajudar a un amic o company. És així, gràcies a aquest esperit de companyonia que aconsegueixen vèncer tots els seus rivals.

En Luffy va néixer a un poble petit que nomeix Fuschia, se sap la identitat del seu pare, però es desconeix la identita de la mare, ademés té un germà, Portgas D. Ace. Des de petit que somia ser pirata, ja que en Shanks, és un amic de la infancia ademés de pirata. Despres de ferse la cicatriz el Luffy es posa a menjar i de postres es menja sense voler una fruita del diable que li donarà unes habilitats increïbles. Com si tot el seu cos fos de goma, la goma Goma no Mi, o Fruita de la Goma Goma. Així doncs comença a buscar una tripulació per aconseguir el seu objectiu. El primer company que aconsegueix és en Roronoa Zoro, un caçapirates molt famós. La segona es la Nami, que acabarà sent la futura oficial de la seva tripulació. El tercer que aconsegueixen per a la tripulació és l’Usopp, un tirador esplèndid, car que una mica poruc. El quart de la tripulació serà en Sanji, un cuiner molt bò amb una força comparable a la d’en Luffy i en Zoro. El cinquè tripulant acaba sent un metge, en Toni Toni Chopper, un ren, també molt poruc. El sisè tripulant és la Nico Robin, una antiga enemiga que canvia de bàndol amb habilitats de les fruites del diable. El setè i de moment últim tripulant és en Franky, el aprenent del constructor del vaixell de Gold Roger l’Oro Jackson, el primer rei dels pirates. Amb aquesta tripulació en Luffy va superant tots el rivals amb que s’enfronta i va sumant els diners que ofereixen pel seu cap.


Va tenir la recompensa més alta de l'East Blue, amb uns 30 milions de belis, després de derrotar al Capità Tritó Arlong.

Però despres la seva recompensa va augmentar a 100 milions de belis al derrotar a un dels Set Grans Guerrers del Mar o Ouka Shichibukai (王下七武海), Crocodile.

Actualment ha tornat a augmentar fins a 300 milions de belis després de derrotar a Rob Rucci agent del CP9 i declarar la guerra al Govern Mundial.

[edita] Personalitat/Aparença

El seu característic barret de palla (raó per la que es conegut com "Luffy, Barret de Palla" 麦わらのルフィ, Mugiwara no Rufi) li va ser regalat pel capità pirata Shanks el pèl-roig. La seva roba consta d'una jaqueta vermella, pantalons blaus i sandàlies. Luffy té una cicatriu al pómul dret, just sota l'ull. Aquesta ferida se la va fer ell mateix per demostrar que ja era un home i que no tenia por al dolor, per que ne Shanks el deixes anar amb la seva tripulació.

[edita] Derrotats pels seus Punys

En Luffy és sens dubte el personatge amb mes combats de tota la sèrie, encara que no s'hagin guanyat tots a la primera, des de que apareix al començament de la sèrie a vençut a molt dels pirates més buscats arreu del món, apart de molts altres que s'han posat per el mig, la primera va ser la Capitana Alvida (amb 5.000.000 de belis), el Domador Mohji (de la tripulació d'en Buggy), al Càpita Pallasso Buggy (amb 15.000.000 belis), al Ex-Càpita Kuro (per 16.000.000 belis), l' Almirall Don Krieg (amb 17.000.000 belis), al Càpita Tritó Arlong (amb 20.000.000 belis), en Mr. 5 i en Mr. 3 (de Baroque Works), al Rei Wapol (de l'illa de Drum), en Crocodile (7 Grans Guerrers del Mar), (ex-recompensa de 81.000.000 belis), en Bellamy el Hiena (amb 55.000.000 belis), el Déu Enel (aprox. 500.000.000* belis), en Foxy el Guineu Platejada (per 24.000.000 belis), en Blueno i en Rob Rucci (del CP.9), el zombie 900 Odr a (Thriller Bark) i en Gecko Moria (7 Grans Guerrers del Mar), (ex-recompensa de 320.000.000 belis) a (Thriller Bark).

  • Oda, el creador de la sèrie, va dir en una secció de preguntes i respostes que si l'Enel, baixés de Skypiea a la mar blava, tindria una recompensa d'aproximadament 500 milions de Beris.

[edita] Història

Fill de Monkey D. Dragon. Luffy va ser entrenat quan era jove pel seu avi, Monkey D. Garp, o Garp el del puny. Més tard, Garp va deixar a Luffy i al seu germà Portgas D. Ace amb un amic per continuar el seu entrenament.

[edita] Passat d'en Luffy

Quan era jove, va coneixer un grup de pirates liderat pel pirata Shanks. Durant el temps que va pasar amb Shanks es va menjar accidentalment una Fruita del Diable. La fruita es deia Fruita de la Goma Goma o ゴムゴムの実 Gomu Gomu no Mi, convertint en Luffy en un home de goma capaç de poder-se estirar però alhora convertint-se en un martell, perdent la seva capacitat de nadar. Després d'una baralla amb Higuma per haver insultat als pirates de Shanks, Luffy va ser capturat i lliberat per Shanks més tard. Però, el seu rescat li va costar el braç dret d'en Shanks. El dia en que marxaven, Luffy li va prometre a Shanks que un dia el superaria i es convertiria en el futur Rei dels pirates. Llavors Shanks li regalà el seu barret de palla i li va dir:


« Espero que algun dia, puguis venir-me a tornar aquest barret quan siguis un pirata.  »

[edita] Monkey D. Luffy

[edita] Luffy a l'East Blue

Inicialment la gent no creia que fos possible que Luffy arribés a ser el Rei dels pirates. Més tard, fins i tot la Marina començarà a prendre's més seriosament la seva condició després de derrotar a membres corruptes de la Marina com el Capità Morgan, i pirates com la Capitana Alvida del Garrot, el Capità Pallasso Buggy, l'Almirall Don Krieg, i el Capità Arlong, també a Logue Town es vs trobar amb l'Smoker i en Dragon. Declarant oberta la seva procupació, la Marina va posar sobre el seu cap la recompensa més alta de l'East Blue, ademés de ser la recompensa més alta donada mai a ningú només començar, que va ser de 30 milions de belis.

[edita] Luffy a la Grand Line

En Luffy ha visitat un gran nombre d'illes des de que va entrar en la Grand Line, incloent l'Illa de Drum, Little Garden, Arabasta, Skypiea, Long Land, Long Ring Water Seven, i Enies Lobby. Durant aquest viatges, Luffy s'ha trobat amb un gran nombre de membres de la Marina com el Capità Smoker de Loguetown o l'Almirall Aokiji, el Faisà Blau. També s’ha fet un gran nombre d’enemics com en Wapol, Crocodile, Enel, la Guineu platejada Foxy i recentment, el CP9. La seva recompensa va augmentar fins a 100 milions de belis després de derrotar a Crocodile. Després dels esdeveniments que es van dur a terme a Enies Lobby la seva recompensa s’ha vist augmentada fins a arribar a 300 milions de belis. Una recompensa tan elevada com les que tenien alguns dels Set Grans Guerrers del Mar (Ouka Shichibukai) abans de que els hi treguessin la recompensa que pesava sobre els seus caps.

[edita] Luffy en l'actualitat

[edita] Luffy a Thriller Bark

[edita] Luffy Vs. Odr

Actualment, Luffy es troba dintre de Thriller Bark, el vaixell més gran del món, el capita del qual és un dels Ouka Shichibukai o un dels Set Grans Guerrers del Mar, en Gecko Moria, pirata que posseïa una recompensa de 320 milions de belis i que va menjar la Kage Kage no Mi (la fruita de l'ombra-ombra) que li dona la capacitat de poder robar les ombres de les persones i introduir-les dintre de cosos morts per reviure'ls i convertir-los en Zombies. Luffy va perdre la seva ombra, que es troba dintre d'un dimoni anomenat Odr. En Luffy es disposava a lluitar contra en Moria, encara que durant el combat Moria utilitza la seva ombra per poder despistar a en Luffy i així participar en el combat que manté Odr amb els pirates del Barret de Palla. Perdut en el bosc de Thriller Bark, es trobarà amb els pirates dels boscos que li diuen en Luffy que l'única manera de poder derrotar a Odr i alhora a Moria és convertint-se en Nightmare Luffy. Convertit en Nightmare Luffy, s'enfornta amb Odr i amb Moria que acaben molt mal ferits. Encara que en Moria desapareix al final del combat i en Odr es derrotat al destrossar-li la seva columna vertebral amb el GomuGomu no Giganto Bazooka o Bazooka Gegant de Goma Goma.

[edita] Luffy Vs. Moria

En aquest moment, apareix Moria i decideix fer el seu atac més poderós encegat per la rabia, l'atac Shadow's Asgard. Amb aquest atac, Moria absorbeix les 1000 ombres que hi han repartides a Thriller Bark. Mentre Moria confesa que va tenir que fugir del Nou Món, la segona meitat de la Grand Line, ja que va perdre a tots els seus subordinats. Però en aquest moment Moria no pot controlar les ombres que te en el seu interior de manera que cada cop que li dona en Luffy amb el Gear Second. Però abans de que perdi el seu coneixement, Moria obliga a totes les ombres que encara no ha perdut, es quedin al seu interior. L'alba ja ha arribat i queden pocs segons perquè la llum del sol els hi toqui de plè i desaparegui és aleshores quan Luffy fa la seva temptativa més desesperada amb un atac que fins i tot en Luffy gairebé no pot soportar. Luffy convina el Gear Second amb el Gear Third Hone Fuusen (o Ossos Globus) i fa contra en Moria l'atac Gomu Gomu no Giganto Jet Shell (algo així com Jet Obús Gegant de Goma Goma), amb aquest atac destrossa el pal major de Thriller Bark caien sobre el cos de Moria. Degut a això Moria acaba expulsant totes les ombres que tenia en el cos, però això succeeix en el moment en que el Sol il·lumina completament la coberta de Thriller Bark. Finalment, les ombres arriben a temps i sembla que tot torna a la normalitat.

[edita] Luffy Vs. Kuma

Es just en aquest moment, quan en Kuma rep una ordre directa dels Gorousei (Grans Caps del Govern Mundial). La ordre que rep en Kuma es de matar a totes les persones que han sobreviscut en Thriller Bark, ja que no pot sortir a la llum que ha caigut un altre Shichibukai. Es en aquest moment quan en Kuma comença a atacar als Pirates de la Lola, finalment decideix lluitar directament contra en Zoro.

[edita] Habilitats

En Luffy posseeix una força i resistència física inhumanes. Moltes veguades ha sobreviscut a grans ferides i a grans pèrdues de sang durant els combats. Aquestes habilitats, també es veuen augmentades per la seva inparable determinació, fent que sigui quasi imposible que perdi un combat. Aquestes habilitats es basen en l'entrenament que va rebre quan era un nen del seu avi. A més Luffy té un gran nivell d'adaptació durant els combats com es veurà en els apartats següents.

[edita] Formes

Luffy d'aigua
Durant el combat contra Crocodile, el líder de Baroke Works (la Banda Baroque), Luffy utilitza una bóta plena d'aigua, amb la intenció de debilitar en Crocodile evitant així que pogués utilitzar les seves transformacions de sorra. Durant el combat, en Luffy es veu obligat a beure's la bota sencera convertint-se en el Luffy d'aigua, amb la capacitat de fer atacs combinats amb aigua.
Afro Luffy
Durant el combat contra Foxy, l'Usopp li diu a en Luffy que es farà més fort si va amb estil afro. Creient a l'Usopp, Luffy porta un pentinat afro durant el combat i sobre el cos porta un tatuatge temporal.
Nightmare Luffy
Durant el combat contra Odr, Luffy utilitza les ombres de 100 persones que en Gecko Moria ha robat prèviament i les introduieix dintre del seu cos. Això serveix per poder assumir les habilitats de les persones a les quals li pertanyien l'ombra durant uns 10 minuts. D'aquesta manera, en Luffy aconsegueix una força increïble i la capacitat de poder lluitar utilitzant el sabre.
Gear Second (Segona marxa)
Vist per primera vegada al combat contra Blueno. Consisteix en que en Luffy comença a bombejar sang amb les cames com a punt d'inici. Això fa que el flux de la sang dintre del seu cos sigui molt més ràpid, el que provoca que els nutrients i l'oxigen que conté arribin més ràpid als seus òrgans interns, provocant que en Luffy augmenti espectacularment la velocitat i la força. Com tot el cos d'en Luffy es de Goma, no hi ha perill de que alguns dels seus òrgans interns explotin per l'increment del flux sanguini, però encara que no explotin es veuen desgastats, i molt probablement cada vegada que la fagi servir , el seu temps de vida es reduexi. Rucci compara aquest tècnica amb el "Dopping" dels atletes profesionals.
Gear Third (Tercera Marxa)
Vist per primera vegada durant el combat contra Rob Rucci. Consisteix en que en Luffy bufa mentre que amb la boca es comença a estirar el seu polze. D'aquesta manera comença a emmagatzemar aire en l'interior dels seus ossos, convertint els seus ossos com ell els anomena Ossos Globus, fent que les seves extremitats arribin a ser tan fortes i grans com les d'un gegant. Un dels inconvenients d'aquesta tècnica és que la seva velocitat es veu reduïda per les dimensions d'aquestes. Però el major inconvenient d'aquesta forma, és que un cop ha exhalat tot l'aire, en Luffy entra en una forma de nen que el fa vulnerable durant un temps equivalent a l'estona que hagi utilitzat aquesta forma.
Gear Second i Gear Third (Segona Marxa i Tercera Marxa)
Vist per primera vegada al combat contra Gecko Moria. Consiteix en que Luffy un cop està en Gear Second, prepara la Gear Third. Amb aquesta forma en Luffy aconsegueix fer atacs de gran contundencia i alhora en una gran velocitat. El contratemps d'aquest atac, es que té els incovenients de el Gear Second i de la Gear Third. De manera que acaba destrossant-se completament el seu cos, arribant a uns extrems que ell no pot arribar a controlar.


One Piece

Tripulació dels barret de palla: Monkey D. Luffy · Roronoa Zoro · Nami · Usopp · Sanji · Tony Tony Chopper · Nico Robin · Franky
Enemics dels barret de palla: Arlong
Altres personatges: Organitzacions
Tripulacions: Pirates del Barret de Palla
Articles relacionats: Llista d'episodis · Llista de capítols · Llista de Fruites del Diable