[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mitridates II - Viquipèdia

Mitridates II

De Viquipèdia

Mitridates II fou sàtrapa del Pont. Com que no fou rei al accedir al poder la seva numeració es repeteix després amb el segon Mitridates que fou rei del Pont, que de vegades és anomenat incorrectament Mitridates IV.

Va succeir al seu pare Ariobarzanes II del Pont el 337 aC. El seu sobrenom fou Ktistos κτιστής es a dir "fundador", segurament per distingir-lo de Mitridates I. Segons Appià Mitridates VI Eupator era el vuitè descendent després del primer rei i Mitridates II era el sisè ascendent amb aquest nom. Diodor de Sicília li assigna un regnat de 35 anys (vers 337 aC al 301 aC).

Va esdevenir independent de fet el 334 aC després de la derrota persa al Grànic. Va perdre el regne en alguns moments però la història es prou desconeguda per concretar cap data. Va haver d'acceptar el domini macedoni vers el 322 aC i fou un dels homes de confiança d'Antígon el Borni. Aquest un dia va tenir un somni sobre la futura grandesa de Mitridates i va decidir la seva execució, però Mitridates en fou informat per Demetri Poliorcetes i va fugir (potser vers el 318 aC) amb un grup de soldats a Paflagònia on es va fortificar al castell de Cimiata on se li van reunir gent de la regió i progressivament va estendre la seva àrea de control i fou així com va passar de ser un petit sàtrapa a esdevenir rei del Pont.

El 317 aC va donar suport a Èumenes de Càrdia en contra d'Antígon, i després ja no torna a ser esmentat fins que va morir vers el 302 aC o 301 aC encara que sembla que s'havia sotmès altra cop a Antígon en un moment indeterminat.

A la seva mort el va succeir sense dificultats el seu fill Mitridates III, generalment anomenat Mitridates I del Pont. Segons Llucià va morir amb uns 84 anys el que faria possible que fos el mateix "Mitridates fill d'Ariobarzanes" que va matar al sàtrapa Datames de Capadòcia el 361 aC