[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Diodor de Sicília - Viquipèdia

Diodor de Sicília

De Viquipèdia

Diodor de Sicília o Diodor Sícul (Diodorus Siculus) fou un historiador grec de Sicília que va viure al segle I aC contemporani de Juli Cèsar i August.

Va néixer a Agurion. Va dedicar la seva vida a escriure una historia universal i per això v viatjar per Europa i Àsia. Va viure a Roma. La seva obra es va dir Βιβλιοθήκη, que Eusebi esmenta com Βιβλιοθήκη ἱστορική. Com que a l'obra apareix la mort de Cèsar i diu que va estar a Egipte el 20 aC, es suposa que va escriure el llibre després de l'any 8 aC quan es va canviar el calendari.

El treball es comporta de 40 llibres i van des de la mes remota antiguitat fins a les guerres de la Gàl·lia; està dividit en tres seccions: la primera (6 llibres) amb els temps mítics anteriors a la guerra de Troia; la segona (11 llibres) va des de la guerra de Troia fins Alexandre el Gran; i la tercera (23 llibres), des de la mort d'Alexandre fins a les guerres de la Gàl·lia. Desgraciadament l'obra no s'ha conservat sencera: els llibres 6, 7, 8 9 i 10, i els posteriors al 20 s'han perdut excepte alguns fragments dels llibres 31, 32, 33, 36, 37, 38, i 40. El seu llibre, muntat per anys, es limita a recollir informacions, mites i relats, sense cap esperit crític (així es dona el cas de que un apartat pot contradir el següent). Sovint esmenta les seves font la majoria de les quals s'han perdut i augmenten el valor de l'obra.

Enllaços externs

Perseus: Diodorus Siculus,Library. Llibres 9-17. [[1]]