[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel Abós Serena - Viquipèdia

Miquel Abós Serena

De Viquipèdia

Miquel Abós Serena (Saragossa 1889 - Septfonds (Tarn i Garona), 1940) fou un destacat militant de la CNT. El 1916 era cap del Comitè local de Saragossa, però el 1917 es traslladà a Barcelona i milità en el ram de la metal·lúrgia. Assistí al Congrés de Sants de 1918 com a representant dels Calderers de Coure de Barcelona. Participà en el segon congrés confederal de la CNT a Madrid el desembre de 1919 com a representant el Sindicat Únic del ram del metall.

Va ser empresonat a Barcelona en el vaixell "Giralda" i deportat al castell de la Mola de Maó el 30 de novembre de 1920. Retornà a Saragossa i assistí a la Conferència de Saragossa, celebrada el juny de 1922. També va assistir als congressos confederals de Madrid (juny de 1931) i al de Saragossa (maig de 1936).

Un cop esclatada la guerra civil espanyola, el 19 de juliol de 1936 era secretari del Comitè Regional d'Aragó, la Rioja i Navarra i fou detingut pels franquistes, que li proposaren col·laborar amb ells en el camp sindical. S'hi negà i fou empresonat. El Comitè de la CNT el va culpabilitzar de la ràpida caiguda de Saragossa a mans dels franquistes. Més tard s'evadí i passà a la zona republicana. Exiliat a França en acabar la guerra, va ser internat en els camps de concentració del Barcarès i Septfonds, on va morir.