[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mercè Durfort i Coll - Viquipèdia

Mercè Durfort i Coll

De Viquipèdia

Mercè Durfort Coll (La Suze sur Sarthe, Sarthe, País del Loira 1943) és una biòloga catalana. És catedràtica de Biologia Cel·lular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Es doctorà en ciències biològiques el 1973 a la Universitat de Barcelona, i des del 1985 és catedràtica de Biologia Cel·lular de la seva Facultat de Biologia, en la qual ha desenvolupat diversos càrrecs de gestió. Des del 1993, és membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, i del 1994 al 2000 va ser presidenta de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans, del qual és membre numerari des del 1989.

La seva activitat de recerca s’ha centrat preferentment en la gametogènesi de mol·luscs i crustacis i en la histopatologia i els processos bioacumulatius dels bivalves marins d’interès en aqüicultura. Pertany a diverses societats científiques, i és autora de publicacions tècniques i de vídeos metodològics pensats per a donar suport a la docència que imparteix. El 2004 va rebre la Creu de Sant Jordi.