[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Menaenum - Viquipèdia

Menaenum

De Viquipèdia

Menaenum o Menae (Μεναί o Μέναινον, a les monedes Μέναινος) moderna Minéo, fou una ciutat de l'interior de Sicília a uns 25 km a l'oest de Leontins. Era una ciutat dels sículs que segons Diodor de Sicília fou fundat per el rei Ducetius el 459 aC que va traslladar uns anys després al seus habitants a una nova ciutat que es va dir Palica, a la vora d'un llac sagrat anomenat Llac Palicorum. Palica fou destruïda després de la mort de Ducetius i probablement els seus antics habitants i van tornar. El 396 aC fou conquerida per Dionís el vell juntament amb Morgantia i altres ciutats dels sículs.

No torna a ser esmentada fins al temps de Ciceró que diu que era un municipi. Després l'esmenten altres autors clàssics. Plini el Vell diu que era ciutat estipendiaria (tributaria)

Segurament va subsistir al llarg de l'Imperi i l'edat mitjana i va derivar en la moderna Minéo no lluny del llac volcànic anomenat Lago di Naftia, que probablement es el Lacus Palicorum. No existeixen ruïnes però si s'han trobat nombroses monedes.