[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Melendi - Viquipèdia

Melendi

De Viquipèdia

Ramón Melendi Espina

Informació bàsica
Altres noms Melendi
Naixement 21 de gener del 1979
Lloc d'origen Oviedo, Astúries, Espanya US flag,US flag
Discogràfica Carlito Records, EMI
Web oficial http://www.melendi.tv

Ramón Melendi Espina és un cantant espanyol de música pop amb influències del rock, el flamenc i la rumba.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 21 de gener de 1979 a Oviedo (Astúries). Anava a la mateixa classe que el pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso, a qui ha dedicat diverses cançons. Ben aviat es va adonar que no estava fet per estudiar i que era bo jugant a futbol. Va jugar a les categories inferiors del Club Astur, fil·lial aleshores del Real Oviedo. Després va treballar a diversos bars com a cambrer i es mogué pel món de la nit. El 2001, es va unir a un grup anomenat El bosque de Sherwood i poc després va gravar una maqueta que contenia únicament tres cançons: Sin noticias de Holanda, El informe del forense i Vuelvo a traficar.

El febrer de 2003, Melendi va llançar el seu primer disc en solitari Sin noticias de Holanda amb dotze cançons. El desembre de 2003 es va reeditar Sin noticias de Holanda amb dos temes nous (Asturias i Moratalá). Però el seu veritable salt a la fama li va arribar de la mà de la Volta Ciclista a Espanya 2004 quan va ser escollida la cançó Con la luna llena com a tema oficial. El maig d'aquell mateix any, va iniciar una petita gira per Espanya. El maig de 2004 va vendre les 50.000 còpies i va ser Disc d'Or.

Al 2005 va treure al mercat el seu segon disc en solitari, titulat Que el cielo espere sentao, del que s'han venut més de 200.000 còpies. Aquell mateix any va reeditar Que el cielo espere sentao amb 3 temes inèdits (El Nano, La Dama y el Vagabundo i Carlota) i un DVD d'un concert a Oviedo. També es va estrenar com a pare amb una nena que es diu Carlota i va rebre el premi Ondas a la millor cancó pel tema Caminando por la vida.

El novembre de 2005 va rebre 6 Discs de Platí, pels dos discs. Sin noticias de Holanda en va rebre quatre i Que el cielo espere sentao dos.

El 2006 es va anunciar que seria un dels protagonistes principals del videojoc de Sony per a PSP, "Gangs of London". Melendi li dóna vida al personatge Mr. Big, un malvat gàngster. A més a més, ha composat per l'ocasió el tema "Gangs of London", amb el seu corresponent videoclip ambientat entre sirenes de policia. El videojoc es va llançar al Regne Unit l'1 d'agost i el 6 de setembre a Espanya, amb la multinacional EMI, encarregada de llançar la seva carrera internacionalment.

També ha compost un tema pel Real Oviedo titulat Volveremos. El cantant està en el projecte d'una pel·lícula titulada Vuelvo a traficar. The Film.

Mientras no cueste trabajo es va publicar el dia 13 de novembre de 2006. Es va editar des del moment del seu llançament al mercat en dos formats: el normal, que consta d'un CD amb 12 cançons, i l'especial, amb 16 cançons i un DVD amb extres. El 29 de setembre de 2007 va sortir una reedició del disc titulat Mientras no cueste más trabajo amb quatre cançons noves (Firmes, El rey de la baraja, La aceituna i Me gusta el fútbol).

El 2007 va rebre el Premi a la "Millor Gira" pels Premis de la Música entregat a Còrdova. També va fer una campanya publicitària per Canal+ titulada Me gusta el fútbol, on l'artista va compondre una cançó amb el mateix nom.

El 12 de novembre de 2007 va anar a declarar als jutjats després de provocar un incident en un més que evident estat de ebrietat, en un vol Madrid-Mèxic, que va obligar al comandant de l'avió a tornar dues hores després de l'enlairament. Va ser posat en llibertat, després de declarar davant el jutge.

[edita] Discografia

  • Sin noticias de Holanda (2003) (400.000 - 4x Platí)
  • Que el cielo espere sentao (2005) (200.000 - 2x Platí)
  • Mientras no cueste trabajo (2006) (200.000 - 2x Platí)

[edita] Col·laboracions

  • Los Chunguitos"Con la luna llena" (2004)
  • Los Galván "Por eso canto" (2004)
  • Pablo Moro "María" (2005)
  • Algunos Hombres Buenos "Salta" (2007)
  • Rasel "Mil Razas" (2007)


[edita] Enllaços externs