[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Melèagre - Viquipèdia

Melèagre

De Viquipèdia

Melèagre i Atalanta durant la cacera del Senglar de Calidó de Jacob Jordaens (1a. meitat del segle XVII, Museu del Prado, Madrid).
Melèagre i Atalanta durant la cacera del Senglar de Calidó de Jacob Jordaens (1a. meitat del segle XVII, Museu del Prado, Madrid).

Segons la mitologia grega, Melèagre fou un heroi, fill d'Eneu, rei de Calidó, i d'Altea.

Com que el seu pare, en un sacrifici ofert a tots els déus, s'havia oblidat d'Àrtemis, la deessa el castigà enviant un enorme senglar (el Senglar de Calidó) que devastava el seu regne. Melèagre, amb la intenció d'abatre'l, va reunir els principals herois del seu temps i entre tots van iniciar una batuda pel bosc. Finalment, fou el mateix Melèagre el que va matar la fera, però a l'hora de repartir les despulles concedí a Atalanta el cap i la pell del senglar amb l'excusa que ella li havia fet la primera ferida. Això suscità les protestes dels altres caçadors, especialment de Plexip i Toxeu, germans d'Altea, i en la discussió que se'n seguí l'heroi acabà matant els seus oncles. Al cap d'uns dies, tal com diu la llegenda, Altea decidí venjar els seus germans posant al foc un tió que, segons les Moires, havia de durar tant com la vida de Melèagre. I així, en consumir-se el tió, l'heroi caigué mort sense comprendre-se'n la causa.

[edita] Bibliografia

  • Parramon i Blasco, Jordi: Diccionari de la mitologia grega i romana. Edicions 62, Col·lecció El Cangur / Diccionaris, núm. 209. Barcelona, octubre del 1997. ISBN 84-297-4146-1, plana 146.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Melèagre