[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Medalla Pierre de Coubertin - Viquipèdia

Medalla Pierre de Coubertin

De Viquipèdia

La medalla Pierre de Coubertin (també coneguda com medalla De Coubertin o medalla a l'autèntic esperit esportiu) és una medalla olímpica especial otorgada pel Comitè Olímpic Internacional (COI) a aquells atletes que demostren el seu veritable caràcter esportiu durant els Jocs Olímpics.

La medalla rep aquest nom en honor a Pierre de Coubertin reinstaurador dels Jocs Olímpics de l'era moderna i fundador del COI. Aquesta medalla es considera un gran honor per part del Comitè Olímpic Internacional.

[edita] Guanyadors

Atleta País JJOO o any
Lutz Long Alemanya Jocs Olímpics d'estiu 1936
Emil Zátopek Txecoslovàquia Jocs Olímpics d'estiu 1952
Eugenio Monti Itàlia Jocs Olímpics d'hivern 1964
Karl Heinz Klee Austria Jocs Olímpics d'hivern 1976
Franz Jonas Austria Juliol 1969
Lawrence Lemieux Canadà Jocs Olímpics d'estiu 1988
Raymond Gafner Suïssa 1999
Vanderlei de Lima Brasil Jocs Olímpics 2004

[edita] Anècdotes

  • Eugenio Monti va declarar després de donar una peça de recanvi del seu trineu de bobsleigh a l'equip britànic, que aquests no havien guanyat per que ell els havia cedit la peça, sinó perque realment eren superiors a l'equip italià.
  • Jesse Owens va dir que ell canviaria tot els premis que va guanyar als jocs de Berlín de 1936 per l'amistat que li va mostrar l'atleta alemany Lutz Long durant la prova de salt de longitud, que tot i les proclames feixistes de Hitler va ajudar l'atleta de color indicant-li què havia de fer per evitar fer un tercer salt nul a la classificatòria i quedar eliminat.