[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marwan ben Muhammad - Viquipèdia

Marwan ben Muhammad

De Viquipèdia

Marwan ben Muhammad fou governador d'Armènia vers el 732 i fins el 744.

Va tenir un bon acord amb els nakharars, que li donaren suport davant el perill dels khàzars. Marwan va nomenar a un dels nakharars coma governador indígena, càrrec que va recaure en Ashot II Bagratuni amb el títol de patrici. Grigor i David Mamikonian, que volien el càrrec per la seva família, es van revoltar però Marwan els va fer detenir i el va enviar a Damasc d'on se'ls va enviar deportats al Iemen.

El 737 va dirigir una expedició contra els khàzars amb el suport de la cavalleria armènia. Van arribar fins a la capital Balandjar al nord de Derbent i van fer molt de botí que fou transportat a Bardaa.

Vers el 737 Vardan o Vahan de Goltn, que havia estat educat com a musulmà després del 706, però que en tornar als seus dominis havia abjurat i retornat al cristianisme, fou arrestat i enviat a Síria on se'l va executar.

El patriarca David I d'Aramuniq (728-741) que residia a Dwin, considerant que la ciutat, que estava esdevenint una ciutat musulmana i era la residència dels emirs o governadors àrabs, no era segura, va decidir traslladar la residència a la seva vila natal (Aramuniq) i Dwin va començar a declinar.

El 744 Marwan va deixar la província per participar a la guerra civil que s'iniciava al Califat. El va succeir Ishak ben Muslim.