[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marjal de Peníscola - Viquipèdia

Marjal de Peníscola

De Viquipèdia

Marjal de Peníscola
Nivell de protecció Microrreserva de Flora i LIC
País País Valencià País Valencià
Localització Peníscola (Baix Maestrat)
Coordenades
Superfície 130 ha
Data de declaració 2001
Administració Conselleria de Medi Ambient
Espècies vegetals més representatives matollars halòfils
Espècies animals més representatives samaruc

La Marjal de de Peníscola és un paratge que ha estat considerat Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i Microrreserva de flora del municipi de Peníscola (Baix Maestrat). Declarat per Acord de la Generalitat Valenciana el 10 de juliol de 2001.

Taula de continguts

[edita] Característiques físiques

Es tracta d'una zona humida litoral que, malgrat la intensa pressió urbanística de l’entorn conserva en gran part les seues característiques naturals. Alberga una de les millors poblacions mundials de samaruc (Valencia hispanica).

En els anys 50 s'hi cultivà arròs. Hi ha una gran nombre de canals de drenatge entre els quals destaquen la sèquia Sangonera (la més propera a la mar, que s'estenia fins gairebé a la ratlla del terme amb Benicarló, la meiatat del seu recorregut ha estat ensorrat i una altra part ha estat arranjada amb solera i talussos de formigó), la sèquia del Rei (la més allunyada de la mar) i la sèquia del Riu (la més ampla).

Destaquen les petites parcel·les per a cultivar hortalisses, envoltades completament per petites sèquies denominades argires. Durant molts anys l'espai lliure de cultius s'utilitzà per a pasturar braus.

[edita] Hàbitats i espècies a destacar

Els matollars halòfils, els prats salins mediterranis, els megaforbis higròfils i les llacunes costeres són els més destacats. En quant a les espècies, i a més de l’esmentada Valencia hispanica, s’ha de mencionar el fartet (Aphanius iberus) i diverses espècies d’aus.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs