[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mariza - Viquipèdia

Mariza

De Viquipèdia

Mariza, 2004
Mariza, 2004

Mariza es el nom artístic de Mariza Reis Nunes (Moçambic, 16 de desembre de 1973) és una cantant de fados, una de les més populars de Portugal i una de les cantants portugueses amb més projecció internacional.

[edita] Biografia

De pare portuguès i mare moçambiquesa, Mariza va créixer en el barri lisboeta de la Mouraria, bressol del fado, escoltant aquesta música en diferents locals de Lisboa; més tard es va interessar pel gospel, el blues i la música brasileira. Mariza va viure uns anys a Brasil.

Es va donar a conèixer el 1999 després de la mort de la més gran fadista de la història, Amália Rodrigues, Mariza va participar en els homenatges que se li van retre a la reina del fado. Mariza va publicar el seu primer àlbum el 2001, Fado em mim, va arribar a quàdruple platí a Portugal. Va continuar amb el disc Fado curvo el 2003 que la va consagrar com artista i li va portar l´èxit internacional. El 2005 publicà Transparente. El novembre de 2005, aquest disc es publica a l´estat espanyol amb dues versions més en castellà: Hay una música del pueblo (amb el cantaor José Mercé) i Mi fado mío. El 2006 s´edita el DVD en directe Concerto em Lisboa.

El 2007 participa a la pel.lícula Fados del director espanyol Carlos Saura, en la que interpreta el fado Meu fado meu, aquesta vegada amb el cantaor flamenc Miguel Poveda i Ó gente da minha terra, peces incloses en la banda sonora original de la pel.lícula.

[edita] Enllaços externs