[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria de la Pau d'Espanya - Viquipèdia

Maria de la Pau d'Espanya

De Viquipèdia

Maria de la Pau d'Espanya, princesa de Baviera (Madrid 1862 - Munic 1946). Infanta d'Espanya amb el tractament d'altesa reial que per matrimoni es convertí amb princesa de Baviera.

Nascuda al Palau Reial de Madrid el dia 23 de juny de l'any 1862 essent filla de la reina Isabel II d'Espanya i del príncep consort Francesc d'Assís d'Espanya. La princesa era néta per via paterna de l'infant Francesc de Paula d'Espanya i de la princesa Lluïsa Carlota de Borbó-Dues Sicílies mentre que per via materna ho era del rei Ferran VII d'Espanya i de la princesa Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies. La debilitat en la salut dels fills de la reina Isabel era en conseqüència, en gran part, del fet que els avis de la infanta Pau era germans i les àvies també ho eren, a part dels molts lligams entre la Casa de Borbó i la de Borbó-Dues Sicílies.

El 2 d'abril de l'any 1883, la infanta contragué matrimoni amb el príncep Lluís Ferran de Baviera. Lluís Ferran era fill del príncep Adalbert de Baviera i de la infanta Amàlia d'Espanya i era alhora nét del rei Lluís I Baviera i besnét del rei Carles IV d'Espanya. La parella s'instal·là al Palau de Nyphenburg a les afores de Munic i tingueren tres fills:

  • SAR el príncep Adalbert de Baviera, nascut el 1886 a Munic i mort el 1970. Es casà amb la comtessa Auguste von Seefried.
  • SAR la princesa Maria del Pilar de Baviera, nascuda el 1891 a Munic i morta el 1987.

Arran de la caiguda del Regne de Baviera, junt amb la resta de monarquies alemanyes l'any 1918 després de la Primera Guerra Mundial continuaren visquent al Palau de Nyphenburg que no abandonaren fins a la seva mort.