[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Teresa d'Àustria (reina de Saxònia) - Viquipèdia

Maria Teresa d'Àustria (reina de Saxònia)

De Viquipèdia

L'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria, reina de Saxònia.
L'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria, reina de Saxònia.

Maria Teresa d'Àustria, reina de Saxònia (Florència 1767 - Leipzig 1827). Arxiduquessa d'Àustria, princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. A més a més, nasqué amb el títol de princesa de la Toscana.

Nascuda el dia 14 de gener de l'any 1767 a la ciutat de Florència, capital del gran ducat de la Toscana, essent filla del llavors gran duc i després emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya. Maria Teresa rebé el nom de la seva àvia paterna, l'arxiduquessa Maria Teresa I d'Àustria, esposa de l'emperador Francesc I, emperador romanogermànic. Era néta per línia materna del rei Carles III d'Espanya i de la princesa Maria Amàlia de Saxònia.

El dia 8 de setembre de l'any 1787 contragué matrimoni per poders amb el rei Antoni I de Saxònia i posteriorment ratificà la unió a la Catedral de Dresden el dia 18 d'octubre de 1787. Antoni era fill de l'elector Frederic Cristià I de Saxònia i de la princesa Maria Antònia de Baviera.

La parella tingué quatre fills:

  • SAR la princesa Maria Lluïsa de Saxònia, nada a Dresden el 1795 i morta a la capital saxona el 1796.
  • SAR el príncep Frederic August de Saxònia, nat el 1796 a Dresden i mort el mateix dia del seu naixement.
  • SAR la princesa Maria Joana de Saxònia, nada a Dresden el 1798 i morta el 1799.
  • SAR la princesa Maria Teresa de Saxònia, nada a Dresden el 1799 i morta el mateix dia del seu naixement.

Abans de casar-se amb Maria Teresa, Antoni havia estat maridat amb la princesa Carlota de Savoia. Maria Teresa morí a la ciutat de Leipzig l'any 1827.