[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antoni I de Saxònia - Viquipèdia

Antoni I de Saxònia

De Viquipèdia

Antoni I de Saxònia (Dresden 1755 - Castell de Pillnitz 1836). Rei de Saxònia des de l'any 1827 fins a l'any 1836. Esdevingué, a la mort del seu germà, el segon rei de Saxònia.

Nascut a Dresden el 27 de desembre de 1755 essent fill del rei-elector Frederic Cristià I de Saxònia i de la princesa Maria Antònia de Baviera. Antoni era nét per via paterna del rei Frederic August II de Saxònia i de l'arxiduquessa Maria Josepa d'Àustria; mentre que per via materna ho era de l'emperador Carles VII, emperador romanogermànic i de l'arxiduquessa Maria Amàlia d'Àustria.

El dia 29 de setembre de 1781 contragué matrimoni per poders a Torí amb la princesa Carlota de Savoia, filla del rei Víctor Amadeu III de Sardenya i de la infanta Maria Antònia d'Espanya. Carlota morí un any després d'haver contret matrimoni.

El 8 de setembre de 1787 contragué de nou matrimoni, aquesta vegada amb l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria, filla de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya. La parella tingué quatre fills, cap dels quals arribà a la vida adulta:

  • SAR el príncep Frederic August de Saxònia, nat a Dresden el 1796 i mort el mateix dia de néixer.
  • SAR la princesa Maria Joana de Saxònia, nada a Dresden el 1798 i morta l'any següent.
  • SAR la princesa Maria Teresa de Saxònia, nada a Dresden el 1799 i morta el mateix dia de néixer.

Des de 1827 i fins el 1836 fou rei de Saxònia com hereu del seu germà, el rei Frederic August I de Saxònia, que havia mort sense descendència masculina directe. A la mort d'Antoni, també sense descendència, heretà el tro de Saxònia, el rei Frederic August II de Saxònia.