[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Frederic August II de Saxònia - Viquipèdia

Frederic August II de Saxònia

De Viquipèdia

Frederic August II
Frederic August II

Frederic August II de Saxònia (Dresden 1797 - Brennbüchel 1854). Rei de Saxònia des de 1836 fins a 1854.

Nat a Dresden el dia 18 de maig de 1797, era fill del príncep Maximilià de Saxònia i de la princesa Carolina de Borbó-Parma. Frederic August era nét per via paterna de l'elector Frederic Cristià I de Saxònia i de la princesa Maria Antònia de Baviera; mentre que per via materna ho era del duc Ferran I de Parma i de l'arxiduquessa Maria Amàlia d'Àustria.

El dia 26 de setembre de 1819 contragué matrimoni en primeres núpcies amb l'arxiduquessa Carolina d'Àustria, filla de l'emperador Francesc I d'Àustria i de la princesa Maria Teresa de Borbó-Dues Sicílies. La parella no tingué fills i Carolina morí a Dresden el dia 22 de maig de 1832 als 31 anys.

El dia 24 d'abril de 1833 contragué matrimoni amb la princesa Maria de Baviera, filla del rei Maximilià I de Baviera i de la landgravina Frederica de Hessen-Kassel. La parella tampoc tingué fills.

Durant la Revolució de 1848, la família reial de Saxònia hagué de refugiar-se a la Fortalesa de Königstein, únicament després de la intervenció de les tropes saxones i prussianes l'any 1849, Frederic August II pogué retornar a Dresden.

Frederic August II morí a Brennbüchel al Tirol el dia 9 d'agost de 1854 als 57 anys i després de 18 anys al tron saxó. El succeí a la Corona el seu germà el rei Joan I de Saxònia