[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Lluïsa d'Àustria-Este - Viquipèdia

Maria Lluïsa d'Àustria-Este

De Viquipèdia

Maria Lluïsa d'Àustria-Este, emperadriu d'Àustria (Monza 1787 - Verona 1816). Arxiduquessa d'Àustria, princesa d'Hongria, de Bohèmia i d'Este amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Maria Lluïsa pertanyia a la branca habsburguesa dels Àustria-Este que governaren el Ducat de Mòdena.

Nada a Monza el dia 17 de desembre de 1787 essent filla del duc Ferran III de Mòdena i de la princesa Maria Beatriu d'Este. Maria Lluïsa era néta per via paterna de l'emperador Francesc I, emperador romanogermànic i de l'arxiduquessa Maria Teresa I d'Àustria; mentre que per via materna ho era del duc Hèrcules III d'Este i de la princesa Maria Teresa Cybo Malaspina.

El dia 6 de gener de 1808 contragué matrimoni a Viena amb l'emperador Francesc I d'Àustria, fill de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya. Maria Lluïsa i Francesc eren cosins germans.

La parella no tingué descendència. Maria Lluïsa morí a Viena el dia 7 d'abril de 1816. Pocs mesos després l'emperador contragué de nou núpcies, aquesta vegada amb la princesa Carolina de Baviera.