[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Assumpció Raventós i Torras - Viquipèdia

Maria Assumpció Raventós i Torras

De Viquipèdia

Maria Assumpció Raventós i Torras (Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès 1930) és una pintora, gravadora i tapissera catalana. Estudià a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, de la qual en fou després professora de dibuix.

Inicialment es dedicà al gravat, però després es dedicà a la creació tapissera com a membre preeminent de l'Escola Catalana de Grau-Garriga i Susanna Rolando a Sant Cugat del Vallès. S'inicià en la tècnica de l'alt lliç, el teler i els materials tèxtils i experimentà tècniques no habituals que la conduïren, mitjançant la inserció de relleus, volums, serrells, nusos, talls i protuberàncies d'influència cubista i expressionista, a una expressió tridimensional propera a l'escultura.

Durant els anys 1990 ha tornar a dedicar-se a la pintura, consistent en masses de color subtilment disposades. Ha exposat als Països Catalans, Espanya, els EUA, França, Suècia, el Japó, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Mònaco, Iugoslàvia i Bèlgica i ha obtingut el primer premi de gravat de l'Exposición Nacional de Bellas Artes (1971), el premi Ciutat de Barcelona de gravat (1973), la medalla d'or del Círculo de Bellas Artes de Madrid (1976) i al Saló Internacional de Marsella (1983), premi a la Biennal Internacional Tèxtil de Bratislava (1987), i la Creu de Sant Jordi de 1991.

[edita] Enllaços externs