[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Anna de Baviera (delfina de França) - Viquipèdia

Maria Anna de Baviera (delfina de França)

De Viquipèdia

La princesa Maria Anna de Baviera, delfina de França.
La princesa Maria Anna de Baviera, delfina de França.

Maria Anna de Baviera, delfina de França (Munic 1660 - Versalles 1690). Princesa de Baviera amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb el príncep hereu francès, el Gran Delfí.

Nascuda a Munic el dia 28 de novembre de 1660, era filla de l'elector Ferran I Maria de Baviera i de la princesa Adelaida Enriqueta de Savoia. Mentre que per via paterna era nét de l'elector Maximilià I de Baviera i de l'arxiduquessa Maria Anna d'Àustria, per via materna ho era del duc Víctor Amadeu I de Savoia i de la princesa Cristina de França.

El dia 7 de març de 1680 contragué matrimoni a Munic amb el príncep hereu Lluís de França, fill primogènit del rei Lluís XIV de França i de la infanta Maria Teresa de França. La parella tingué dos fills:

El casament de Maria Anna amb el fill primogènit del rei de França s'inscriu en el marc d'una tàctica diplomàtica de Munic per mantenir bones relacions amb París a part de les tradicionals relacions mantingudes amb Viena. Així, l'elector bavarès es posà enmig del xoc de la política imperial i de la política francesa tradicionalment enfrontades durant els segles XVI, XVII i XVIII.

Maria Anna morí a Versalles el dia 20 d'abril de 1690 a l'edat de 29 anys.