[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Àstrid de Luxemburg - Viquipèdia

Maria Àstrid de Luxemburg

De Viquipèdia

Maria Àstrid de Luxemburg, arxiduquessa d'Àustria (Castell de Betzdorf 1954). Princesa de Luxemburg amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni en el si de la Casa imperial d'Àustria.

Nascuda al Castell de Betzdorf el dia 17 de febrer de 1954 essent filla del gran duc Joan I de Luxemburg i de la princesa Josefina Carlota de Bèlgica. Maria Àstrid és néta del príncep Fèlix de Borbó-Parma i de la gran duquessa Carlota I de Luxemburg per via paterna; mentre que per via materna ho és del rei Leopold III de Bèlgica i de la princesa Àstrid de Suècia.

Durant la dècada de 1970 la premsa britànica especulà insistentment en un possible compromís entre la princesa Maria Àstrid i el príncep Carles de Gal·les. Així, l'any 1977 el Daily Express afirmà que el compromís era imminent.

El dia 6 de febrer de 1982 contragué matrimoni a Luxemburg amb l'arxiduc Carles Cristià d'Àustria, fill de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Iolanda de Ligne. La parella té cinc fills:

  • SAIR l'arxiduc Imre d'Àustria, nat a Ginebra el 1985.
  • SAIR l'arxiduc Cristòfol d'Àustria, nat a Ginebra el 1988.
  • SAIR l'arxiduc Alexandre d'Àustria, nat a Meyrin (Suïssa) el 1990.
  • SAIR l'arxiduquessa Gabriel·la d'Àustria, nada a Ginebra el 1994.

Des de 1970 la princesa Maria Àstrid és presidenta de la Creu Roja de Luxemburg. Actualment resideix a Suïssa al costat de la seva família i viu pràcticament retirada de la vida pública apareguent ocasionalment en actes familiars.