[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Margarita Mariscal de Gante Mirón - Viquipèdia

Margarita Mariscal de Gante Mirón

De Viquipèdia


Margarita Mariscal de Gante
Ministra de Justícia
Al càrrec
6 de maig de 1996 – 27 d'abril de 2000
Precedida per Juan Alberto Belloch Julbe
Succeïda per Ángel Acebes Paniagua
Naixement 10 de gener de 1954
Madrid (Espanya)
Partit polític PP

Margarita Mariscal de Gante Mirón ( Madrid, Espanya 1954 ) és una política i jurista espanyola, que fou Ministra de Justícia en el primer govern de José María Aznar.

[edita] Biografia

Va néixer el 10 de gener de 1954 a la ciutat de Madrid. Va estudiar dret a la Universitat Complutense de Madrid, i el 1980 va ingressar a la carrera judicial, ocupant una plaça al jutjat d'Aguilar de la Frontera, població de la província de Còrdova, i posteriorment a Aranjuez. El 1986 fou nomenada magistrada del Jutjat de 1a Instància de Madrid, i el 6 de novembre de 1990 va esdevenir la primera dona en ser vocal del Consell General del Poder Judicial.

[edita] Activitat política

Membre del Partit Popular amb la victòria d'aquest partit en les eleccions generals de 1996 fou nomenada Ministra de Justícia per part de José María Aznar en la formació del seu primer govern, càrrec que desenvolupà fins al final de la legislatura.

En les eleccions generals de l'any 2000 fou escollida diputada al Congrés de Diputats per la província d'Albacete, sent vicepresidenta Primera de la Mesa del Congrés des de l'abril de 2002 al gener de 2004.

[edita] Enllaços externs


Precedida per:
Juan Alberto Belloch Julbe
Ministra de Justícia
19962000
Succeïda per:
Ángel Acebes Paniagua