[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marc Tul·li Ciceró el jove - Viquipèdia

Marc Tul·li Ciceró el jove

De Viquipèdia

Marc Tul·li Ciceró el jove fou el fill únic de Marc Tul·li Ciceró l'orador amb la seva muller Terència.

Va néixer el 65 aC suposadament el mateix dia que Juli Cèsar i Gai Marci Fígul foren escollits cònsols. Fou educat amb cura. Va acompanyar al seu pare a Cilícia (51 aC) i allí va fer viatge a Galàcia per visitar al rei Deiotarus I, mentre el seu pare i els seus llegats feien la guerra als muntanyesos de l'Amanos.

L'any 50 aC va retornar a Roma i el 49 aC va assolir la direcció de la ciutat d'Arpinium i després se'n va anar a Grècia on es va unir als pompeians on va dirigir un esquadró de cavalleria. Després de Farsàlia va anar a Brundusium.

El 46 aC va tornar a Arpinium on fou edil i el 45 aC va demanar anar a Hispània per lluitar contra els seus antics amis però el seu pare li va treure del cap i el va enviar a Atenes on va seguir estudiant on primer va tenir una etapa de mals hàbits però després es va reformar.

Després de la mort de Cèsar el 44 aC fou tribú militar amb Brut i va derrotar a Luci Pisó, lloctinent de Marc Antoni, i a Gai Antoni, al que va fer presoner. Derrotats els republicans a Filips, es va unir amb Sext Pompeu a Sicília i va aprofitar l'amnistia dictada per el breu tractat de pau del 39 aC, vivint llavors retirat fins que el va cridar Octavi i fou el seu col·lega al consolat el 30 aC, i l'any següent fou governador d'Àsia o de Síria, ultima cosa que es coneix de la seva vida.