[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marc Mecili Avit - Viquipèdia

Marc Mecili Avit

De Viquipèdia

Marc Mecili Avit (Marcus Maecilius Avitus) conegut simplement com Avit fou emperador de l'Imperi Romà d'Occident, descendent d'una família noble d'Alvèrnia.

De jove va estudiar literatura i jurisprudència i va practicar esports i alguna activitat militar. El seu primer càrrec rellevant fou el de prefecte pretorià de les Gàl·lies; després es va retirar a la seva vila de Clermont i estant allí fou nomenat Magiter Militum de les Gàl·lies.

Per dos vegades fou ambaixador davant la cort visigoda, primer el 450 amb Teodoric I (per assegurar el seu suport contra Àtila) i després el 456 amb Teodoric II. Aquí va rebre noticies de la mort de Màxim i del saqueig de Roma pels vàndals. Teodoric II el va col·locar al tron vacant però al cap d'uns mesos fou deposat per Ricimer i va tornar a la va privada, exercint com a bisbe de Placentia.

El senat romà el va condemnar a mort i va haver de fugir al santuari de Sant Julià a l'Alvèrnia, on va morir poc després i hi fou enterrat. El seu fill Sidoni Apol·linar en va escriure el panegíric.