[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manuel Clavero Arévalo - Viquipèdia

Manuel Clavero Arévalo

De Viquipèdia

Manuel Clavero
Ministre de Cultura i Benestar
Al càrrec
6 d'abril de 1979 – 17 de gener de 1980
Precedit per Pío Cabanillas Gallas
Succeït per Ricardo de la Cierva
Ministre Adjunt per les Regions
Al càrrec
4 de juliol de 1977 – 6 d'abril de 1979
Precedit per càrrec inexistent
Succeït per càrrec inexistent
Naixement 1926
Sevilla (Andalusia)
Partit polític UCD
Professió professor universitari

Manuel Francisco Clavero Arévalo ( Sevilla, Andalusia 1926 ) és un polític i professor universitari que fou diverses vegades ministre en els primers governs de la UCD.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 1926 a la ciutat de Sevilla, en una família catòlica de classe mitja. Va estudiar dret a la Universitat de Sevilla, esdevenint posteriorment professor d'aquesta universitat en la qual va tenir alumnes com Adolfo Suárez o Felipe González. El 1971 va ser nomenat rector de la universitat sevillana i va fundar i presidir l'Institut de Desenvolupament Regional.

L'any 1999 fou escollit Fill Predilecte d'Andalusia.

[edita] Activitat política

Va entrar en el món de la política amb la fundació i la presidència del Partit Social Liberal Andalús (PSLA), integrant-se posteriorment aquest partit en la Unió de Centre Democràtic (UCD). En les eleccions generals de 1977 fou escollit diputat al Congrés per la província de Sevilla, sent escollit Ministre Adjunt per a les Regions, càrrec que ocupà fins a finals de la legislatura. Reescollit diputat en les eleccions generals de 1979, fou nomenat Ministre de Cultura i Benestar i President de la UCD andalusa en la formació del nou govern. Va dimitir del seu càrrec el gener de 1980 i va sortir de la UCD per no estar d'acord amb la postura del partit sobre l'autonomia andalusa. Posteriorment va fundar el partit Unitat Andalusa, que tingué una breu existència.

[edita] Bibliografia

  • CASTILLO ARENAS. F., "El Partido Social Liberal Andaluz, un `toque regionalista` para la Unión de Centro Democrático" en Ámbitos, Revista de Estudios de Ciencias Sociales y Humanidades de Córdoba, núm. 8, Córdoba, (2002), pp. 136-142.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
càrrec inexistent
Ministre Adjunt per les Regions
19771979
Succeït per:
càrrec inexistent
Precedit per:
Pío Cabanillas Gallas
Ministre de Cultura i Benestar
19791980
Succeït per:
Ricardo de la Cierva