[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manolo Martínez Hugué - Viquipèdia

Manolo Martínez Hugué

De Viquipèdia

Rèplica de l'escultura Repòs a l'avinguda Josep Tarradellas. En rebre un encàrrec per l'Exposició Universal de 1929 Hugué es trobava malalt i no el podia atendre, pel que l'escultor Josep Viladomat va fer una versió en gran de l'escultura Noia asseguda d'Hugué. Aquesta versió, ni instal·lada a l'exposició va quedar al Museu d'Art Modern fins que el 1961 es va instal·lar en aquest lloc, però el 2000 fou retirada per restaurar-la i instal·lada als Jardins Laribal de Montjuïc. La que veiem a la foto n'és una còpia que s'instal·là el 2002 a l'emplaçament original de l'escultura.
Rèplica de l'escultura Repòs a l'avinguda Josep Tarradellas. En rebre un encàrrec per l'Exposició Universal de 1929 Hugué es trobava malalt i no el podia atendre, pel que l'escultor Josep Viladomat va fer una versió en gran de l'escultura Noia asseguda d'Hugué. Aquesta versió, ni instal·lada a l'exposició va quedar al Museu d'Art Modern fins que el 1961 es va instal·lar en aquest lloc, però el 2000 fou retirada per restaurar-la i instal·lada als Jardins Laribal de Montjuïc. La que veiem a la foto n'és una còpia que s'instal·là el 2002 a l'emplaçament original de l'escultura.[1]

Manuel Martínez Hugué (Barcelona 1872 - Caldes de Montbui 1945), conegut com Manolo Hugué o simplement Manolo, fou un artista noucentista polifacètic que rebé influències avantguardistes. Destacà com escultor, pintor i dissenyador de joies.

Amic de Pablo Picasso a Barcelona i després a París i a Ceret, on s'instal·là molts anys, i hi aglutinà l'anomenada "escola de Ceret", el seu estil, a mig camí del Noucentisme i el Cubisme, esdevingué molt personal i va fer d'ell un escultor molt popular a Catalunya però també a l'estranger, especialment a causa de formar part del grup d'artistes representats per Daniel-Henri Kahnweiler.

Fou membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

[edita] Bibliografia

  • Josep Pla, Vida de Manolo, Barcelona
  • Rafael Benet, "Manolo Hugué", Barcelona
  • Montserrat Blanch, Manolo, Polígrafa, Barcelona
  • Francesc Fontbona & Lluïsa Sala, Manolo Hugué, Segovia 2006.

[edita] Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Manolo Martínez Hugué
  1. Crònica i comentari d'aquesta escultura de Manolo Hugué a la web de l'ajuntament de Barcelona: rèplica de l'escultura Repòs, a l'avinguda de Josep Tarradellas.