Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manolete - Viquip??dia

Manolete

De Viquip??dia

Manuel Laureano Rodr??guez S??nchez, m??s conegut com a Manolete (C??rdova, 4 de juliol de 1917 ??? Linares, 28 d'agost de 1947) fou un dels grans toreros de l'Espanya de la d??cada de 1940.

Reb?? l'apel??latiu de Quart Califa del toreig, i est?? considerat per molts com un dels m??s grans de tots els temps degut a un estil considerat pels experts com a elegant i vertical. Evolucion?? l'art de la muleta torejant de front i citant de perfil.

Va prendre l'alternativa el 2 de juliol de 1939 a La Maestranza de Sevilla i la confirm?? a Las Ventas de Madrid el 12 d'octubre de 1939.

Manolete era fill d'un torero anomenat tamb?? Manolete i d'Angustias S??nchez, m??s coneguda com a "Do??a Angustias", que havia estat casada pr??viament amb Lagartijo Chico.

Manolete mor?? per una cornada d'Islero, un Miura de casi 700 kg, el 28 d'agost de 1947, a la Pla??a de Toros de Linares, a Jaen. Aquell mateix dia tenia pensat deixar el m??n del toreig. Fou enterrat al dia seg??ent al pante?? de la fam??lia S??nchez de Puerta, ??ntims amics del torero, on hi va romandre fins al 15 d'octubre de 1951, quan fou traslladat al seu propi mausoleu en el Cementiri de Nostra Senyora de la Salut.

C??rdova li ha dedicat dos conjunts escult??rics: un bust a la Pla??a de la Lagunilla, i un conjunt escult??ric a la Pla??a del Conde de Priego, mirant a la esgl??sia de Santa Marina.

[edita] Enlla??os externs