[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manel Fontdevila i Subirana - Viquipèdia

Manel Fontdevila i Subirana

De Viquipèdia

Manel Fontdevila (Manresa, 1965) és un autor de còmics espanyol.

És un dels autors més destacats del setmanari satíric El Jueves, on realitza les sèries Para ti que eres joven!, en col·laboració amb Albert Monteys, i La Parejita.

Va iniciar la seua labor historietística a la primerenca edat de 16 anys, el 1982, col·laborant amb un acudit gràfic diari per al periòdic local Regió 7. El 1990, quan estudiava Belles Arts a Barcelona, es va introduir al circuit de revistes de còmic, publicant pràcticament de forma simultània a El Víbora, Makoki i Cairo, i més tard en Tótem. El seu treball en aquestes publicacions evidencia la seua afinitat amb el grafisme de la línia clara francesa.

En 1993, juntament amb Pep Brocal i Padu, va crear la capçalera Mr. Brain presenta editada per Camaleón Ediciones, un personalíssim fanzine d'historietes de què es van publicar cinc lliuraments i on els autors van poder expressar al seu particular concepte de l'humor. Per aquella època va començar a publicar en la revista Puta Mili la seua sèrie Emilio/a, per a saltar prompte a la veterana germana bessona El Jueves, on el1995 va iniciar La Parejita, a més d'ocasionals pàgines d'actualitat. Amb el temps Fontdevila s'ha convertit en un autor imprescindible dins del setmanari, per al qual a banda de La Parejita realitza mà a mà amb Albert Monteys una segona sèrie, Para ti que eres joven!, de les més populars de la revista.

A més de la seua labor en El Jueves, Fontdevila també col·labora habitualment amb diversos fanzines i proprozines com Nosotros somos los muertos, Idiota y Diminuto, TMEO i un llarg etcètera, per als quals realitza diverses històries curtes, on sovint deixa de costat l'humor directe per a endinsar-se en terrenys més personals. Cal destacar que a més d'autor complet, ha realitzat també guions per a altres dibuixants, com A vie de Saint, per a Alfonso López i ¡Hola Terrícola! per a Pep Brocal, ambdues per a la revista francesa Fluide Glacial.