[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mónica Naranjo - Viquipèdia

Mónica Naranjo

De Viquipèdia

Mónica Naranjo Carrasco va néixer el 23 de maig de 1974 a Figueres, fruit d'una família humil a la qual, des de petita, va haver d'ajudar. Pel que es veu, un dia, Salvador Dalí, en escoltar-la, li va dir: “El meu pinzell l'ha guiat la passió. Fes amb la teva veu el mateix”.

El 1994 va gravar el seu primer disc, "Mónica Naranjo", amb una imatge rebel. Com que Espanya no va aconseguir gaire èxit, se'n va anar a Mèxic: des d'allà va vendre més d'un milió de còpies per a tot Llatinoamèrica.

El 1997 va tornar de Mèxic per triomfar al mercat espanyol amb el seu segon àlbum, "Palabra de mujer", del qual en destaquen els temes "Desátame" o "Pantera en Libertad". És el disc de la seva consagració, del qual va vendre un milió cinc-centes mil còpies a tot el món. Va fer famosa la seva imatge de cabell bicolor, lluït durant 7 anys.

L'any 2000 va publicar el seu tercer àlbum, consolidant la seva posició a l'escena musical espanyola. El disc, titulat "Minage" en honor a la seva cantant preferida (la cantant italiana Mina, amb la qual interpreta una cançó al disc), va triomfar de nou i li va permetre de col·laborar amb cantants com Luciano Pavarotti, Mina o Ricardo Cocciante, entre altres.

El 2001 és l'any de publicació del seu quart disc, "Chicas Malas", que va comptar amb la participació de grans productors europeus i americans. Gravat a Barcelona, Madrid, Londres, Roma, Milà, Los Angeles, Nashville i San Francisco, recorda a Mae West amb la seva frase: “Las chicas buenas van al cielo, pero las malas van a todas partes”.

El 2002 va publicar un disc de Grans èxits a Llatinoamèrica, i va ser escollida per cantar "Shake the house", cançó que va representar Espanya al mundial de Corea-Japó.

El 2003, es va proposar internacionalitzar-se i va publicar "Bad girls", una versió en anglès del seu quart àlbum, del qual el seu primer senzill, "I aint gonna cry", va tenir un cert èxit a Europa.

Després de tres anys de problemes amb la seva discogràfica (Sony Music) al 2005 va publicar, "Colección privada", un doble CD amb els seus millors èxits i els seus millors remixes, i un DVD amb un concert del Tour Minage i videoclips.

També ha compost per a altres artistes com Ricky Martin i el grup Magneto. Ha participat en dues pel·lícules, "Marujas Asesinas" i "Yo Puta", en les quals hi fa una petita aparició. Ha participat en el disc homenatge als cantants brasilers titulat "Samba pa ti", cantant la cançó "Insensatez". Val a dir també que el seu tema "Empiezo a Recordarte" ha estat inclòs al disc homenatge a les víctimes de l'atemptat del 11-M de Madrid.

El 2008 reapareix amb l'àlbum Tarántula.

[edita] Enllaços externs