[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Luis del Olmo Marote - Viquipèdia

Luis del Olmo Marote

De Viquipèdia

Luis del Olmo Marote (Ponferrada, Lleó, 31 de gener 1937) és un periodista reconegut en la ràdio d'Espanya. Actualment treballa a l'emissora Punto Radio, dirigint i presentant el programa Protagonistas, creat el 1973 i un dels més antics en la història de la ràdio espanyola.

Abans d'arribar a Punto Ràdio, va passar per Radio Ponferrada, Radio Asturias, La Voz de León, RNE, Ràdio Cadena Espanyola, Cadena COPE i Onda Cero. El membre d'ETA, Fernando García Jodrá, va convertir-lo en el seu objectiu personal, encara que tenia el vistiplau de l'organització, i va intentar atemptar contra la seva persona fins a en vuit cops [1] entre juny i desembre de 2001.

Malgrat això, ha defensat el diàleg per a acabar amb el terrorisme. També ha estat especialment crític amb les teories de la conspiració dels atemptats del 11-M, encoratjades per Federico Jiménez Losantos i Pedro J. Ramírez, anomenant al primer d'ells "petit talibà de sagristia".

El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi. El 26 de gener de 2007 va ser investit Doctor Honoris causa per la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. El 24 de juny de 2007 va emetre el seu programa 10.000 de Protagonistas.

[edita] Vegeu també

[edita] Referències

  1. [1] El etarra García Jodrá reconoce que intentó matar a Luis del Olmo en ocho ocasiones], diari El Mundo (30 d'agost, 2001)

[edita] Enllaços externs

Wikiquote A Viquidites hi ha frases fetes, frases cèlebres i proverbis relatius a Luis del Olmo Marote