[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lorenzo Bandini - Viquipèdia

Lorenzo Bandini

De Viquipèdia

Lorenzo Bandini És un pilot de Fórmula 1 nascut el 21 de desembre del 1935 a Cyrenaica, Líbia. Va morir el 10 de maig del 1967. Va córrer per Ferrari i per Scuderia Centro Sud participant a un total de 42 grans premis, debutant el 18 de juny del 1961 al Gran Premi de Bèlgica corregut a Spa Francorchamps.

Va començar la seva carrera com a pilot el 1957 amb un Fiat 1100 deixat i va aconseguir la seva primera victòria destacada a la Mille Miglia italiana, al guanyar la seva categoria amb un Lancia Appia Zagato. A partir de llavors va competir a la Fórmula Junior fins que al 1961 va ser convidat per Scuderia Centro Sud a participar a una carrera no puntuable pel campionat, a la que va acabar tercer. Va ser contratat per Ferrari per les següents temporades aconseguint resultats bastant bons.

Entre 1964 i 1966 va guanyar les 24 hores de Le Mans junt amb Ludovico Scarfiotti. Va tornar a la Scuderia Centro Sud però Ferrari el va tornar a cridar per ser el pilot numero 1 de l'escuderia, substituint a John Surtees a mitjants de la temporada de 1966.

Al 1964 Bandini va guanyar la seva primera i única carrera al Gran Premi d'Austria al circuit de Zeltweg. Va participar també a altres proves de automobilisme amb Ferrari, destacant la Targa Florio al 1965 i les 24 hores de Daytona al 1967.

Al maig d'aquest any, a la disputa del Gran Premi de Mònaco, quan anava segon darrera de Denny Hulme, va perdre el control del cotxe a la corba del port i es va estrellar. El monoplaça va volcar i es va incendiar amb ell atrapat a l'interior. Va patir greus cremades i, tres dies després, va morir per culpa de les lesions.

[edita] Palmarès

  • Millor classificació al campionatdel món : 4t al 1964
  • Punts conseguits al campionat del món : 58
  • Curses : 42
  • Victòries : 1
  • Podis : 8 (1 primer, 2 segons i 5 tercers)
  • Poles : 1
  • Voltes ràpides : 2