[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Leonid Hurwicz - Viquipèdia

Leonid Hurwicz

De Viquipèdia

Leonid Hurwicz
Leonid Hurwicz
Premi Nobel
Premi Nobel d'Economia
(2007)

Leonid Hurwicz ( Moscou, Imperi Rus 1917 ) és un economista nord-americà d'origen polonès guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l'any 2007.

[edita] Biografia

Va néixer el 21 d'agost de 1917 a la ciutat de Moscou en una família polonesa de religió jueva refugiats en aquest país a causa de la Primera Guerra Mundial. Després del seu naixement la seva família retornà a Varsòvia, on va estudiar dret a la Universitat de Varsòvia. Llicenciat el 1938, va ampliar els seus estudis a la London School of Economics, i després va viure a Suïssa, Portugal i finalment als Estats Units d'Amèrica, on s'instal·là a la ciutat de Minneapolis (Minnesota)

[edita] Recerca econòmica

Coneixedor de diversos camps de l'economia, entre ells l'economia del Benestar, el disseny de mecanismes, les institucions i l'economia pública i matemàtica, ha desenvolupat una investigació entorn de l'anàlisi de sistemes i tècniques de l'organització econòmica i l'aplicació de metes sobre la base de la teoria de jocs.

L'any 1989 fou nomenat doctor honoris causa a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va introduir a més el concepte de compatibilitat d'incentius, que al·ludeix a un procés en el qual tots els participants surten beneficiats quan revelen de forma honesta les informacions privades que se li sol·liciten.

Pels seus estudis sobre el mecanisme òptim per a arribar al mateix temps objectius diferents, com el benestar social i els guanys privats, fou guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l'any 2007 juntament amb els economistes Eric Maskin i Roger Myerson, els quals van desenvolupar les seves teories en diversos camps de l'economia i de les Ciències Polítiques en l'àmbit de la política social.

[edita] Enllaços externs