[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

LeBron James - Viquipèdia

LeBron James

De Viquipèdia

LeBron James
LeBron James
Medaller
Basquetbol
Jocs Olímpics
Bronze Atenes 2004 bàsquet masculí

LeBron James (nascut el 30 de desembre de 1984 a Akron, Ohio), és un jugador de bàsquet dels Cleveland Cavaliers de la NBA.

Les seves mides són 2,03 m d'altura i 109 kg de pes. Està considerat un aler encara que pot jugar perfectament de base i escorta.

Va arribar a la NBA amb 18 anys directament des de la secundària Oak Hill. Des de molt aviat es va convertir en la gran esperança de la NBA i alguns ho consideren com el successor de Jordan fins i tot de vegades es compara amb Magic Johnson.

Les seves actuacions en la lliga de batxillerat van ser molt seguides pels mitjans de comunicació (la cadena de televisió ESPN va arribar a pagar xifres astronòmiques per la retransmissió de partits).

Inicia la seva carrera en la NBA en 2003 sent triat en primer lloc. Va respondre als dubtes que hi havia sobre el seu possible rendiment a causa de la seva curta edat i absència d'experiència, promitjant xifres espectaculars (20 punts, 5 rebots, 5 assistències) que li permití accedir al títol de "rookie" de l'any 2004.

En l'estiu de 2004 va ser seleccionat per al equip olímpic de bàsquet dels Estats Units en els Jocs Olímpics d'Atenes arribant a ocupar el tercer lloc de la competició. Després va iniciar la seva segona temporada en la NBA, en la qual va sorprendre al món amb els seus nombres: 27 punts, 7.5 rebots i 7.2 assistències, convertint-se així en el cinquè jugador que assoleix aquests promitjos després de Michael Jordan, Oscar Robertson, Larry Bird i Nate Archibald.

En la seva tercera temporada ha promitjat 31.4 punts, 7 rebots i 6.6 assistències, el que li ha valgut per a integrar el quintet titular de l'All Star celebrat en Houston, en el qual ha aconseguit el trofeu al jugador més valuós del partit. Actualment els Cleveland Cavaliers han estat eliminats dels Play Offs de 2006. LeBron ha estat un dels principals candidats per al premi MVP d'aquesta temporada, guardó que finalment va aconseguir el jugador canadenc de Phoenix Suns, Steve Nash.