[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Las Piedras (Uruguai) - Viquipèdia

Las Piedras (Uruguai)

De Viquipèdia

Las Piedras

[[Image:|130px]]
Topònim oficial Las Piedras
País Uruguai Bandera de l'Uruguai
Organització:  
 -Departament  Canelones
Codi postal 90.200
Característica telefònica
Localització: 34° 43′ 35″ S 56° 13′ 12″ OCoordenades: 34° 43′ 35″ S 56° 13′ 12″ O
Superfície
Altitud 81 msnm
Latitud {{{latitud}}}
Longitud {{{longitud}}}
Distància {{{distància}}}
Fundació 8 de març de 1744
Fundador
Població:  
 - Total 69.222 (2005)
Àrea metropolitana  Montevideo
 - Densitat
 - Creixenebt intercensal
Analfabetisme {{{analfabetisme}}}
Gentilici pedrense
Intendent municipal  Marcos Carámbula (FA)
Intendente 
Pàgina web

Las Piedras (en català, "Les Pedres") és una ciutat de l'Uruguai, ubicada al departament de Canelones, prop a la ciutat de Montevideo, la capital del país. És el centre urbà més poblat del departament, amb una població aproximada de 70.000 habitants, segons el cens de l'any 2005.

Taula de continguts

[edita] Història

Pintura representativa de la Batalla de Las Piedras.
Pintura representativa de la Batalla de Las Piedras.

L'Associació Històrica de Las Piedras considera que el procés de fundació de l'actual Las Piedras va començar el 8 de març de 1744, quan Luis de Sosa Mascareñas rep com a donació un terreny d'una llegua quadrada. El primer nom de l'actual ciutat va ser San Isidro Labrador de Las Piedras i a partir de 1925 se la reconeix com ciutat. El seu nom té origen en haver estat una antiga zona d'explotació de pedra.

A la ciutat s'erigeix un obelisc que commemora una de les victòries més importants de l'exèrcit de José Gervasio Artigas sobre les tropes espanyoles. El 18 de maig de 1811 l'exèrcit oriental va derrotar a les tropes espanyoles al comandament de Gervasio Antonio Posadas en la denominada Batalla de Las Piedras.

[edita] Actualitat

A causa de la proximitat amb la capital nacional, Montevideo (només a 20 quilòmetres), Las Piedras és el que es diu una ciutat "dormitori". Molts pedrenses estudien o treballen a la capital però viuen a Las Piedras. Més enllà d'això, Las Piedras és una ciutat amb vida pròpia. Té una estreta relació amb la vitivinicultura, la granja i l'hípica. També compta amb la presència de diverses firmes comercials de la capital que estableixen sucursals en el centre. Aquestes se sumen a importants empreses industrials i centres de serveis raguts també a la zona.

[edita] Divisió administrativa

Las Piedras pertany a la quarta secció del departament de Canelones i a causa de la seva gran extensió, té zones poblades i zones semirurals. Alguns dels seus barris són:

  • Barri Centro
  • Barri Obelisco
  • Pueblo Nuevo
  • Villa Foresti
  • San Isidro
  • Barri Herten
  • Pilarica
  • Barri Lenzi
  • Razetti
  • Santa Rita
  • Zones semirurals de Canelón Chico i El Colorado.

[edita] Enllaços externs


Bandera de l'Uruguai Aquest article sobre l'Uruguai és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.