[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Zona metropolitana de Montevideo - Viquipèdia

Zona metropolitana de Montevideo

De Viquipèdia

Mapa del departament de Montevideo amb els barris de la ciutat.
Mapa del departament de Montevideo amb els barris de la ciutat.

La zona metropolitana de Montevideo inclou totes aquelles aglomeracions urbanes que es troben pròximes a Montevideo, capital de l'Uruguai, al que pertanyen tant el departament de Montevideo com els departaments de Canelones i San José. La seva superfície aproximada és de 2.000 km² (525 km² de Montevideo, i 1.500 km² entre els territoris meridionals dels departaments limítrofs).

Majoritàriament són pobles o petites ciutats que viuen o depenen econòmicament de la major ciutat del país. En aquest sentit, Montevideo juga un paper important en l'economia nacional però, d'alguna manera, funciona de motor a la zona meridional per ser un port comercial o per constituir un destacat sector cultural i industrial.

D'una forma més ambigua es parla de la zona metropolitana com la continuació de la ciutat de Montevideo emmarcada a nombrosos emplaçaments que es troben pròxims l'un de l'altre, destacant-se la Ciudad de la Costa cap a l'est, i pobles com Toledo, Progreso o Juanicó, entre altres, amb rumb al nord. Ciutats com Pando, Barros Blancos, La Paz o Las Piedras, situades en el marge septentrional de la zona i pertanyents al departament de Canelones, també formen part d'aquesta perifèria urbana.

Des de mitjan la dècada de 1990, tota l'àrea en el seu conjunt comparteix el mateix prefix telefònic (02), que abans només corresponia a la capital del país. Això va permetre que qualsevol trucada realitzada entre nombres telefònics de l'àrea metropolitana tingués el cost d'una trucada local. Fins llavors, regien entre aquestes localitats les tarifes per trucades interdepartamentals.

D'altra banda, l'àrea rural de Montevideo, que suposa al voltant d'un 60% de la superfície total del departament homònim, també forma part del sector metropolità. Molts dels seus habitants treballen a la capital i resideixen en predis rurals o ciutats de Canelones.

Se sol incloure a bona part del departament de San José, a causa que limita amb Montevideo per l'oest i actua com a residència de cents de persones que treballen al districte capital.

Finalment, la població total de la zona metropolitana és d'uns 300.000 habitants, la qual cosa afegit als 1.383.000 de la ciutat de Montevideo, arribaria a una xifra estimativa de 1.700.000 habitants.

[edita] Vegeu també