[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ladyhawke - Viquipèdia

Ladyhawke

De Viquipèdia

Ladyhawke

Valoració imdb:6.7/10 stars

Fitxa tècnica
Direcció Richard Donner

Producció Richard Donner
Harvey Bernhard
Lauren Shuler Donner

Guió Tom Mankiewicz
David Peoples

Música Andrew Powell

Fotografia Vittorio Storaro

Muntatge Stuart Baird

Repartiment Matthew Broderick
Rutger Hauer
Michelle Pfeiffer
John Wood

Dades i xifres
Països Estats Units
Any 1985
Duració 121 min.

Companyies
Distribució Warner Bros.
20th Century Fox
Pressupost $20 milions

Fitxa a IMDb

Ladyhawke és una pel·lícula del 1985 protagonitzada per Matthew Broderick, Rutger Hauer i Michelle Pfeiffer, i dirigida per Richard Donner.

Taula de continguts

[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

L'acció se situa a l'Europa medieval. Phillipe Gaston (Matthew Broderick), un lladregot, aconsegueix escapar-se de les masmorres d'Aquila. Quan està a punt de ser capturat de nou, un cavaller anomenat Navarre (Rutger Hauer), que va acompanyat d'un falcó, el salva i junts intentaran trencar una maledicció realitzada pel bisbe d'Aquila que fa que, de nit, Navarre es converteixi en llop, mentre que el falcó es converteix en la seva amada Isabeau (Michelle Pfeiffer), de manera que els amants només poden estar junts en la seva forma humana en un fugaç moment a l'alba i a la posta de sol.

Després de moltes aventures, Navarre aconsegueix matar el bisbe, la maledicció es trenca i Navarre i Isabeau poden estar finalment junts.

[edita] Música

La música de la pel·lícula fou composada per Andrew Powell, compositor i arranjador conegut sobretot per la seva col·laboració amb Alan Parsons i Eric Woolfson en The Alan Parsons Project. Powell va escriure la partitura i va demanar a Parsons que s'encarregués de la producció de la música, de manera que semblés un àlbum instrumental del grup; de fet, hom pensa sovint que Parsons és el compositor de la pel·lícula.

La banda sonora inclou també temes orquestrals i melodies medievals i renacentistes reals; quan Phillipe i Isabeau ballen als estables, la melodia correspon a una autèntica dança italiana del segle XIV anomenada Trotto. La pel·lícula inclou també una peça autèntica del Renaixement de John Dowland.

[edita] Localitzacions del rodatge

Ladyhawke es va rodar a Itàlia, principalment a la província de L'Aquila, i a les províncies de Parma, Piacenza i Cremona; alguns dels castells són Torrechiara, Fontanellato, Bacedasco i Castell'Arquato. Algines escenes exteriors es van rodar a Campo Imperatore, un altiplà proper al cim més alt dels Apenins, i a les ruïnes de Rocca Calascio, totes dues localitzacions a L'Aquila i dins del parc nacional Gran Sasso. Altres localitzacions són Rocca Sforzesca, a Soncino, a la província de Cremona.

[edita] Enllaç extern