[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

L'amico Fritz - Viquipèdia

L'amico Fritz

De Viquipèdia

L'amico Fritz

Títol original: L'amico Fritz
Llengua original: Italià
Gènere: Comedia lírica
Música: Pietro Mascagni
Llibret: Nicola Daspuro (amb addicions de Giovanni Targioni-Tozzetti)
Font literària: L'ami Fritz de Emile Erckmann i Pierre-Alexandre Chatrian
Actes: tres
Època de composició:
Estrena: 31 d'octubre de 1891
Teatre: Teatro Costanzi de Roma
Estrena Liceu: 8 de desembre de 1894
Personatges:

L'amico Fritz és una òpera verista en tres actes de Pietro Mascagni segons un llibret de Nicola Daspuro (amb addicions de Giovanni Targioni-Tozzetti), basats en la novel·la francesa L'ami Fritz de Emile Erckmann i Pierre-Alexandre Chatrian.

Es va estrenar a Roma al Teatro Costanzi el 31 d'octubre de 1891.

Els trossos més coneguts són: Son pochi fiori, romança de Suzel, Suzel buon dì (duet delle ciliegie) de Fritz i Suzel, E anche Beppe amò, romança de Fritz, Non mi resta che il pianto, romança de Suzel.

La segona òpera de Mascagni va ser estrenada amb prou feines un any després de Cavalleria Rusticana. De breu durada (sobre una hora i mitja), ens porta l'argument del ric i solter Fritz Kobus, la misogínia del qual serà vençuda per l'encant de la dolça jove Suzel, davant de l'amenaça que el pare d'ella l'obligui a casar-se amb un altre, la qual cosa no és més que una estratagema.

L'amico Fritz és una obra de plàcid ambient rural, amb una parella protagonista amb certa semblança amb la de La Bohème i no és estrany que l'únic enregistrament molt difós d'aquesta obra la protagonitzin Freni i Pavarotti, els més famosos intèrprets de Mimí i Rodolfo.

Va ser representada per primera vegada al Liceu el 1894.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs