[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kristen Anne Bell - Viquipèdia

Kristen Anne Bell

De Viquipèdia

Kristen Bell
Kristen Bell

Kristen Anne Bell (nascuda el 18 de juliol, de 1980) és una actriu nord-americana que ha protagonitzat a la televisió nord-americana la sèrie Veronica Mars i diverses pel·lícules.


Taula de continguts

[edita] Biografia

[edita] Primers passos

Bell va néixer a Detroit, Michigan, en una família d'origen polonès. Va ser criada en un suburbi de Huntington Woods. Va anar a la seva primera audició als 11 anys i va guanyar el doble paper d'una banana i un arbre en un teatre dels suburbis de Detroit produït per Raggedy Ann i Andy. Ella va assistir a l'escola catòlica Royal Oak Shrine prop del Royal Oak, on va participar com a protagonista a la producció escolar el 1997 de The Wizard of Oz interpretant a Dorothy Gale. També va aparèixer a Fiddler on the Roof (1995), Lady Be Good (1996), i Li'l Abner (1998). El 1998, l'any de la seva graduació, va aparèixer en Noces Poloneses, una pel·lícula que era filmada localment. Ella va ser nomenada la "noia més bufona" de l'anuari en una votació de l'últim any.


[edita] Carrera

Bell va acudir a la Universitat de Nova York el 2001 quan la va abandonar per a protagonitzar el paper protagonista de Becky Thatcher en el cancel·lat musical en el teatre de Broadway Les aventures de Tom Sawyer. Aquest mateix any va fer el seu debut oficial en el film Pootie Tang, encara que la seva aparició en aquesta pel·lícula existeix solament en la seqüència de crèdits. En el 2002, va aparèixer en el ressorgiment de Broadway de The Crucible.

Bell llavors va aparèixer en diversos shows televisius com convidada especial abans d'obtenir un paper protagonista a la pel·lícula de Hallmark The King and Queen of Moonlight Bay el 2003. Un any després, va aparèixer a la pel·lícula per a televisió Gracie's Choice.

En el 2004, Bell va fer el seu gran debut en la pantalla gran, apareixent a David Mamet Spartan com Laura Newton, la filla segrestada del president, actuant al costat de Val Kilmer. Després d'això, la carrera de Bell va continuar progressant quan va guanyar el rol del títol del drama de UPN Veronica Mars, que va ser començar a emetre's a la tardor de 2004. La sèrie va acollir bones ressenyes per part dels crítics televisius, sobre l'actuació de Bell, a qui alguns crítics mencionen com a mereixedora d'una nominació al premi Emmy. La sèrie ha acabat recentment, ja que sembla que no hi haurà una quarta temporada a la cadena The CW. Bell també va protagonitzar el drama de HBO Deadwood en dos episodis.

Bell va aparèixer com Gracie a Fifty Pills, a l'abril de 2006, i fins ara ha estat protagonitzant Veronica Mars. També ha filmat Fanboys, llançada el 2006. Viu a Los Àngeles i va fer moltes aparicions en populars shows nocturns televisius. Una versió cinematogràfica del seu musical fora de Broadway Reefer Madness va debutar en el canal Showtime a l'abril de 2005, amb Bell representant el paper que havia interpretat en el musical. Va aparèixer en el curt independent anomenat The Receipt. També va tenir papers en films com Roman i Pulse, ambdós a estrenar-se el 2006; l'últim és el remake americà del film de terror japonès Kairo.

Bell, és vegetariana, va ser nomenada per la revista Jane als Estats Units com una de les "onze persones que més voldries veure nues." Ella va posar per al número de Juliol de 2005. També va ser nomenada per la revista Maxim #68 de la llista de "Més calentes del 2005" i va ser noia Maxim enllaç al març del 2006. Ella va pujar fins al #11 a Maxim al 2006. enllaç

PETA recentment la va nomenar la "Vegetariana més Sexy del Món" en la seva enquesta anual.


[edita] Filmografia

Any Pel·lícula Paper
2007 Fanboys Zoe
2006 Pulse Mattie Webber
2006 Roman The Girl
2005 Punk'd Herself
2005 Fifty Pills Gracie
2005 The Receipt Pretty Girl
2005 Deepwater Nurse Laurie
2005 Reefer Madness: The Movie Musical Mary Lane
2004 Veronica Mars (sèrie TV) Veronica Mars
2004 Spartan Laura Newton
2004 Gracie's Choice Gracie Thompson
2003 The King and Queen of Moonlight Bay Alison
2002 Neko no ongaeshi Hiromi
2001 Pootie Tang Record Executive's Daughter
1998 Polish Wedding Teenage Girl


Kristen Bell i Veronica Mars van ser nominades a 2 Teen Choice Awards el 2005 per "Choice Breakout Actress" i "Choice Breakout TV Show". Bell va guanyar el Saturn Award al 2006 per "Millor Actriu en Televisió," vencent a Jennifer Garner i Jennifer Love Hewitt. El programa també va ser nominat per "Millor Programa de Televisió per Cable".


[edita] Enllaços externs


[edita] Pàgines de fans