[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Veronica Mars - Viquipèdia

Veronica Mars

De Viquipèdia

Veronica Mars
Imatge:Veronicamars9vv.jpg
Gènere Sèrie de televisió
Temps d'ambientació 2004-2007 Actualitat
Espai d'ambientació Neptune
Format d'imatge
Format d'àudio Stereo
Dolby Digital 5.1
Durada capítol 42 minuts (aprox.)
Creador(s) Rob Thomas
Productor(s) Joel Silver
Rob Thomas
Actors Mireu més avall
Narrat per Kristen Bell (Veronica Mars)
Tema d'obertura "We Used to Be Friends" de The Dandy Warhols
País d'origen USA Estats Units
Llengua original(s) Anglès
Canal original UPN (2004-2006)
The CW (2006-2007)
Primer episodi emès el 22 de setembre del 2004
Últim episodi emès el 22 de maig del 2007
Num. d'episodis 64 (Llista d'episodis)
Pàgina web
Perfil d'IMDb
Sumari de TV.com

Veronica Mars és una sèrie de televisió americana catalogada com a "teen noir" i que es va estrenar a la cadena UPN el 22 de setembre de 2004, on va continuar fins la seva segona temporada.

Més tard, degut a la fusió entre la UPN i The WB, la tercera temporada (estrenada el 3 d'octubre de 2006), va ser emesa pel canal resultant: The CW Network. Aquesta va ser la seva última temporada, essent el capítol final l'emès el 22 de maig de 2007 als Estats Units.

Veronica Mars va aconseguir, al llarg de les seves tres temporades en emisió, un gran nombre de fans a tot arreu. Això, sumat al seu èxit entre els crítics, l'han convertit en una serie de culte.

En aquests moments, The CW Network no ha inclòs en la seva graella de programació 2007-2008 a Veronica Mars; però encara no ha emès cap nota dient que la serie hagi finalitzat. El creador de la serie Rob Thomas ha dit que la serie ha finalitzat; però encara hi pot haver alguna sorpresa.

La continuació de Veronica Mars podria ser una película o un comic per a finalitzar bé tota la trama argumental.


Taula de continguts

[edita] Argument

La serie mostra la vida de Veronica Mars, una estudiant que, després del misteriós assassinat de la seva millor amiga, haurà d'alternar els seus estudis amb el treball a temps parcial com a detectiu privat en l'agència del seu pare. Tot això, sense abandonar la investigació del tràgic succés. La sèrie es converteix des del principi en un còctel de misteri, intriga, bons guions, una bona dosi d'humor negre i constants referències culturals, el que l'ha convertit en una sèrie de culte i una de les favorites del públic i la crítica.


[edita] Primera Temporada

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


Benvinguts a Neptune (Califòrnia), una ciutat on no existeix la classe mitja: o ets ric... o treballes per a ells. En aquesta ciutat de contrastos trobarem a Veronica Mars, la nostra protagonista, que veurà com la seva existència canvia inimaginablement de la nit al dia. Tot comença quan el cadàver de la seva millor amiga, Lilly Kane, és trobat amb símptomes de violència al costat de la piscina de la seva mansió. Després del tràgic incident, el pare de Veronica, el sheriff local, no triga a acusar al propi pare de la víctima (el bilionari Jake Kane) del seu assassinat. L'obsessió de Keith per incriminar a Jake tot i no posseir alguna prova de la seva culpabilitat, aixecarà una gran polèmica que acabarà amb la seva destitució com a sheriff local. A més, la pressió de l'elitista societat de Neptune provocarà la separació del matrimoni Mars, i és que la mare de Veronica, incapaç d'aguantar-la, abandonarà a marit i filla. Per si tot això fos poc, Veronica veurà com d'un dia per a un altre passa de ser una de les persones més populars de l'Institut... a convertir-se en el centre de totes les burles dels seus companys. A més, el seu xicot (i germà de Lilly), Duncan, la va deixar dies abans que tot passés sense donar explicació alguna.

Mesos més tard, trobem a Keith Mars amb la seva pròpia agència d'investigació privada "Mars Investigations", en la qual tindrà la inestimable ajuda de la seva filla Veronica, que compaginarà els seus estudis i el treball en l'agència amb la investigació independent del cas de la família Kane. Al llarg de la temporada, Veronica aconseguirà noves pistes i indicis que l'acostaran a resoldre l'assassinat. A més, ajudarà als seus companys d'institut amb problemes que requeriran del seu talent i enginy per a la investigació.

Al ser marginada de la societat per donar suport al seu pare, Veronica contarà amb molt pocs amics, limitant-se aquests a Wallace (Percy Daggs III), el noi nou de l'institut, Mac (Tina Majorino), una autèntica experta en ordinadors i Meg (Alona Tal), de l'equip d'animadores. Per si no fos poc, durant el mateix transcurs del curs escolar, canvis dramàtics succeiran en la vida amorosa de Veronica: comença a sortir amb l'amic de Duncan, Troy Vandergraff (Aaron Ashmore), amb el qual, després de descobrir alguns detalls escabrosos de la seva vida, decidirà trencar la relació. Més tard, Veronica coneixerà a Leo, un policia tres anys major que ella, però la seva relació no durarà molt, encara que seguiran com amics. En el terreny amorós, i sent una de les parelles que arrosseguen un major nombre de seguidors, també es resoldrà la tensió entre Veronica i Logan Echolls (antic xicot de Lilly), la relació del qual (molt accidentada) evolucionarà des del seu punt inicial cap a una altre cosa.


[edita] Segona Temporada

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


Després d'haver descobert al veritable assassí de Lilly, la vida de Veronica canvia per complet, i és que no només reprendrà la seva antiga relació amb Duncan Kane, sinó que veurà com a poc a poc anirà recuperant la seva antiga vida. No obstant això, la seva afable i normal existència com estudiant i treballadora a temps parcial com cambrera es veurà ràpidament truncada per nous i misteriosos esdeveniments, que requeriran, de nou, del seu talent per a la investigació. El més important de tots ells, serà el de la caiguda d'un autobús del seu propi institut per un precipici, el que implicarà la mort de molts dels seus companys. Aviat, l'espectador i la pròpia Veronica començaran a sospitar que potser l'accident va ser provocat.

En aquesta temporada noves cares s'uneixen a l'elenc principal. Entre elles, les de Ryan Hansen (Dick Casablancas), Kyle Gallner (Cassidy "Beaver" Casablancas) i Tessa Thompson (Jackie Cook).


[edita] Tercera Temporada

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.


El 16 de maig del 2006, va ser anunciat que Veronica Mars tornaria a la televisió, a l'octubre, en el nou canal americà The CW Network. Rob Thomas, el creador de la sèrie, va dir que, en comptes d'un gran misteri, hi haurien tres principals, amb un desenllaç abans que l'altre comenci. La sèrie va rebre finalment una temporada completa de 20 episodis. D'aquests episodis, els 9 primers engloben el primer misteri; fins el 15 hi ha la segona trama i finalment, els últims cinc episodis de la sèrie no tenen un misteri en comú.

La tercera temporada comença amb Veronica assistint a la seva primera classe a la prestigiosa universitat de Hearst, a Neptune. Fan la seva aparició personatges ja coneguts com Wallace Fennel, Logan Echolls, Cindy "Mac" Mackenzie, Eli "Weevil" Navarro i el sheriff Don Lamb. En aquesta temporada apareixen nous personatges com Parker Lee i Stosh "Piz" Piznarski. El primer misteri de la temporada tracta d'una sèrie de violacions ocorregudes en la universitat de Hearst. El violador comet el crim i a més rapa el cap a les seves víctimes. Per desgràcia, una de les víctimes és Parker, i Veronica es decideix a investigar el cas al veure la passivitat de la direcció de la Universitat davant el tema.

El Segon misteri tracta del suïcidi/assassinat de Dean O'Dell, Veronica juntament amb Keith Mars resoldran aquest cas, en el que hi semblen implicats alguns dels personatges.

Finalment, els últims cinc episodis són autoconclusius.


[edita] Personatges

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

[edita] Personatges Principals

[edita] Actuals
  • Keith Mars (Enrico Colantoni) - Pare de Veronica, investigador privat i sheriff.
  • Wallace Fennel (Percy Daggs III) - El millor amic de Veronica.
  • Logan Echolls (Jason Dohring) - Amic de Duncan y ex-xicot de Lilly i Veronica.
  • Eli "Weevil/piojo" Navarro (Francis Capra) - Ex-líder de los moteros locales.
  • Dick Casablancas (2005-) (Ryan Hansen) - Amic de Logan.
  • Parker Lee - (Julie Gonzalo) Companya de Mac i Veronica a Hearst.
  • Stosh "Piz" Piznarski(Chris Lowell) - Nou amic de Veronica a Hearst.

[edita] Antics
  • Don Lamb' (2004-2007) (Michael Muhney) — Ex-Sheriff de Neptune.
  • Duncan Kane(2004-2006) (Teddy Dunn) - Ex-xicot de Veronica i germà de Lilly.
  • Mallory Dent'(2004) (Sydney Tamiia Poitier) - Professora de periodisme de l'institut Neptune.
  • Cassidy "Beaver" Casablancas' (2005-2006) (Kyle Gallner) - Germà petit de Dick.
  • Jackie Cook' (2005-2006) (Tessa Thompson) - Estudiant del Neptune, filla de Terrence Cook.

[edita] Recurrents

[edita] General
  • Kendall Casablancas (Charisma Carpenter) — Ex-madrastra de Dick i Beaver.
  • Terrence Cook (Jeffrey Sams) — Antic jugador de beisbol i pare de Jackie.
  • Aaron Echolls (Harry Hamlin) — Actor de classe mundial (gunyador d'un Oscar) i pare de Logan.
  • Lynn Echolls (Lisa Rinna) — Actriu casada amb Aaron Echolls, mare de Logan i madrastra de Trina. Supusadament es va suicidar, encara que els fets mai van ser aclarats del tot.
  • Trina Echolls (Alyson Hannigan) — Germanastra de Logan adoptada i eterna aspirant a actriu.
  • Alicia Fennel (Erica Gimpel) — La mare de Wallace. Va sortir amb Keith durant la segona temporada.
  • Celeste Kane (Lisa Thornhill) — Mare de Lilly i Duncan. Casada amb Jake Kane.
  • Jake Kane (Kyle Secor) — Pare de Lilly i Duncan, casat amb Celeste i que es va fer milionari amb el Software.
  • Lilly Kane (Amanda Seyfried) — La germana gran de Duncan, millor amiga de Veronica i novia de Logan Echolls. El seu assassinat és el que desferma tota la trama.
  • Lianne Mars (Corinne Bohrer) — Alcohòlica mare de Veronica i ex-dona de Keith.
  • Steve Batando (Richard Grieco) — Ex-marit de Mindy O'Dell.
  • Harmony Chase (Laura San Giacomo) — El seu breu idili amb Keith la portarà a cometre adulteri.
  • Leo D'Amato (Max Greenfield) — Antic ajudant del sheriff i ex-xicot de Veronica.
  • Liam Fitzpatrick (Rodney Rowland) — Membre del Clan Fitzpatrick.
  • Woody Goodman (Steve Guttenberg) — Antic amo de l'equip infantil de beisbol de Neptune i ex-alcalde.
  • Abel Koontz (Christian Clemenson) — Va confessar ser l'assessí de Lilly Kane sense ser-ho.
  • Cliff McCormack (Daran Norris) — Advocat i amic de la família Mars.
  • Mindy O'Dell (Jaime Ray Newman) — Dona/Viuda de Cyrus O'Dell's.
  • Sacks (Brandon Hillock) — La mà dreta del sheriff Lamb.
  • Vinnie Van Lowe (Ken Marino) — Investigador privat de moral dubtosa i competència de Keith.
  • Clarence Wiedman (Christopher B. Duncan) — Cap de seguretat de Kane Software.

[edita] Institut Neptune
  • Van Clemmons (Duane Daniels) — Director de l'institut.
  • Vincent "Butters" Clemmons (Adam Hendershott) — Fill del director de l'institut.
  • Corny (Jonathan Chesner) — Estudiant.
  • Hector Cortez (Patrick Wolff) — Membre dels P.C.H.
  • Tommy "Lucky" Dohanic (James Jordan) — Conserge de l'institut.
  • Gia Goodman (Krysten Ritter) — Estudiant i filla de Woody Goodman's.
  • Hannah Griffith (Jessy Schram) — Novia de Logan durant alguns episodis.
  • Rebecca James (Paula Marshall) — Psicòloga de l'instituto. Va sortir amb Keith.
  • Meg Manning (Alona Tal) — Amiga y més tard ex-amiga de Veronica. Ex-novia de Duncan i mare de la seva fillla. Mor a causa de l'incident de l'autobús escolar a la segona temporada.
  • Eduardo "Thumper" Orozco (James Molina) — Membre dels P.C.H.
  • Madison Sinclair (Amanda Noret) — Popular a l'institut i odiada por molts. Ex-novia de Dick.
  • Felix Toombs (Brad Bufanda) — Antiga mà dreta de Weevil en els P.C.H. Assassinat per Thumper.
  • Troy Vandegraff (Aaron Ashmore) — Ex-xicot de Veronica i antic traficant de drogues.

[edita] Hearst College
  • Tom Barry (Matt McKenzie) — Ex-entrenador de l'equip de bàsquet.
  • Chip Diller (David Tom) — President de la fraternitat Pi Sig.
  • Tim Foyle (James Jordan) — Ajudant del Professor Landry.
  • Mason (Robert Ri'Chard) — Company d'equip de bàsquet de Wallace.
  • Max (Adam Rose) — Estudiant geek que es treu un sobresou amb la venda d'exàmens.
  • Mercer Hayes (Ryan Devlin) — Amic de Logan i Dick.
  • Hank Landry (Patrick Fabian) — Ex-professor de Criminologia de Veronica.
  • Nish (Chastity Dotson) — Antiga editora del Hearst Free Press.
  • Cyrus O'Dell (Ed Begley, Jr.) — Decà del Hearst College. Assassinat per Tim Foyle.
  • Moe Slater (Andrew McClain) — Encarregat dels dormitoris de Hearst.

[edita] Música

La sintonia d'obertura de Veronica Mars està constituida per la cançó "We Used to be friends" del grup The Dandy Warhols, que és dins del seu àlbum "Welcome to the monkey island" (2003).

La cançó va mantindre el seu format original durant les dos primeres temporades, a la tercera, i coincidint amb el pas de Veronica a la Universitat i de la propia sèrie a The CW, la cançó va ser substituïda per una nova versió de la mateixa, que acompanya al també nou format dels títols de crèdit.

[edita] Banda Sonora

La banda sonora de la sèrie es va posar a la venda el 27 de setembre de 2005 als Estats Units i consta de 14 cançons:

  1. We Used to Be Friends (tema principal) - The Dandy Warhols
  2. I Hear The Bells - Mike Doughty
  3. I Know I Know I Know - Tegan and Sara
  4. I Turn My Camera On - Spoon
  5. No Sleep Tonight - The Faders
  6. Dakota - Stereophonics
  7. Sway - The Perishers
  8. Long Time Coming - Delays
  9. On Your Porch - The Format
  10. Ocean City Girl - Ivy
  11. Momentary Thing - Something Happens
  12. The Way You Are - 46bliss
  13. Lost & Found - Adrienne Pierce
  14. Lily Dreams On - Cotton Mather

[edita] DVDs

Fins a la data han estat editades i comercialitzades en Estats Units (regió 1) les dues primeres temporades de la sèrie.

[edita] DVD Primera Temporada

El pack de DVDs corresponent a la primera temporada de la sèrie, inclou, a més dels 22 episodis de la mateixa, 20 minuts d'escenes no emeses i una versió estesa del capítol Pilot. Àudio: Anglès. Subtítols: Anglès, espanyol i Francès, (únicament per als episodis).

[edita] DVD Segona Temporada

El pack de la segona temporada inclou, a part dels episodis emesos per televisió: escenes addicionals, vídeo "Un dia en el set de Veronica Mars", vídeo "Veronica Mars: No la típica detectiu adolescent" i preses falses del rodatge. Àudio: Anglès. Subtítols: Espanyol i Francès, (únicament per als episodis).

[edita] Top Ten de les llistes de crítics

[edita] 2005

  • AFI TV Programs Of The Year
  • Village Voice
  • Chicago Tribune
  • Entertainment Weekly #6
  • Newsday #5
  • People Weekly #7
  • Pittsburgh Post-Gazette #9
  • Pop Matters #5
  • San Jose Mercury-News #5
  • Time - Mejores series de vuelta #4
  • USA Today #6
  • Ain't It Cool News #2

[edita] 2006

  • Chicago Tribune #1
  • Ain't It Cool News #1
  • Metacritic.com #6

[edita] Premis i nominacions

2005-2006 IV Awards

  • Millor actriu protagonista en una sèrie dramàtica: Kristen Bell (Guanya)
  • Millor actor secundari en una sèrie dramàtica: Enrico Colantoni (Nominat)
  • Millor actor secundari en una sèrie dramàtica: Jason Dohring (Nominat)
  • Millor episodi individual d'una sèrie dramàtica: Per "Not Pictured" (2x22) (Guanya)

American Film Institute Awards

  • Programes televisius de l'any - 2005 (Guanya)

Family Television Awards

  • Millor relació Pare/Filla - 2006 - Kristen Bell, Enrico Colantoni (Guanya)

International Cinematographers Guild Publicists Awards

  • Guardó Maxwell Weinberg Publicist Showmanship para Televisió - 2006 (Nominada)

Satellite Awards

  • Actriu destacada en una sèrie dramàtica - 2005 - Kristen Bell (Nominada)
  • Actriu en una sèrie dramàtica - 2006 - Kristen Bell (Nominada)

Saturn Awards

  • Millor actriu televisiva - 2005 - Kristen Bell (Nominada)
  • Millor sèrie de la Network Television - 2006 (Nominada)
  • Millor actriu televisiva - 2006 - Kristen Bell (Guanya)

Teen Choice Awards

  • Sèrie revelació televisiva - 2005 (Nominada)
  • Actriu revelació - 2005 - Kristen Bell (Nominada)
  • Actriu dramàtica/Acció Aventures - 2006 - Kristen Bell (Nominada)
  • Millor company televisiu - 2006 - Percy Daggs III (Nominat)
  • Millor unitat familiar - 2006 - Enrico Colantoni (Nominada)

Television Critics Association Awards

  • Programa revelació de l'any - 2005 (Nominada)
  • Assoliment individual dramàtic - 2005 - Kristen Bell (Nominada)

Writers Guild of America Awards

  • Promoció On-Air (En ràdio o televisió) - 2007 (Nominada)
  • Drama episòdic - 2006, per Normal Is the Watchword (2x01) - Rob Thomas (Guionista) (Nominada)

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs