[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

K.L. Reich - Viquipèdia

K.L. Reich

De Viquipèdia

K.L. Reich és una novel·la èpica gairebé autobiogràfica de Joaquim Amat-Piniella. Fou escrita entre 1945 i 1946 a Andorra, un any després que el seu autor fos alliberat del Kommando annex a Mauthausen, Ternberg, però no fou publicada en català fins l'any 1963 per culpa de la censura franquista. A més a més, primer es va haver de publicar en castellà, per obtenir permís per publicar-se en català.

La novel·la, basada en fets reals, explica les dures condicions de vida del protagonista i dels seus companys en un camp de concentració nazi.


[edita] Fonts

Web de Joaquim Amat-Piniella

[edita] Bibliografia

  • Joaquim Amat-Piniella, K.L. Reich. Editorial Edicions 62, 2001. (ISBN: 978-84-297-5672-2).

Aquesta edició presenta, finalment, el text íntegre fixat el 2001 per David Serrano, professor de Filologia Catalana de la UOC i director del CILEC (Centre d'Investigació de la Literatura Europea Concentracionària).

  • Montserrat Roig, Els catalans als camps nazis Editorial Edicions &2, 2001. (ISBN 84-297-4969-1). Original de 1977. A través de diversos testimonis, entre ells el d'Amat-Piniella, traça un relat complet de l'odisea dels deportats dels Països Catalanas i ens permet comprendre què volia dir sobreviure en els camps de la mort.