[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jules Bordet - Viquipèdia

Jules Bordet

De Viquipèdia

Jules Bordet
Jules Bordet
Premi Nobel
Premi Nobel de Medicina
o Fisiologia
(1919)

Jules Jean Baptiste Vincent Bordet (Soignies, Bèlgica 1870 - Brussel·les 1961) fou un immunòleg, microbiòleg i professor universitari belga guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1919.

[edita] Biografia

Va néixer el 13 de juny de 1870 a la ciutat de Soignes, situada a la província d'Hainaut. Va estudiar medicina a la Universitat de Brussel·les, on es doctorà el 1892. El 1894 aconseguí entrar a treballar a l'Institut Pasteur de París, treballant al costat d'Elie Metchnikoff, i el 1900 fou el responsable de dirigir la secció de l'Institut acabada de fundar a Brussel·les.

El 1907 fou nomenat professor de bacteriologia a la Universitat de Brussel·les. Bordet morí el 6 d'abril de 1961 a la ciutat de Brussel·les.

Jules Bordet
Jules Bordet

[edita] Recerca científica

Durant la seva estada a l'Institit Pasteur ajudà a Elie Metchnikoff en la seva recerca sobre la fagocitosi dels bacteris sobre els leucòcits i va descriure l'hemòlisi evocada per l'exposició del sèrum de la sang a una cèl·lula forània.

Al costat d'Octave Gengou fou el descobridor del bacil que produeix la tos ferina, bacil anomenat en el seu honor Bordetella pertussis, i va desenvolupar una vacuna contra la malaltia. Posteriorment realitzà investigacions sobre la immunologia, basada en els anticossos, desenvolupant factors bactericides presents en el sèrum i desenvolupant el mètode El sistema del complement.

L'any 1919 li fou concedit el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia per la seva recerca al voltant de la immunologia.

[edita] Enllaços externs