[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Judes el Galileu - Viquipèdia

Judes el Galileu

De Viquipèdia

Gamala ciutat natal de Judes
Gamala ciutat natal de Judes

Judes el Galileu o Judes de Gamala o Judes el Galaunita Heroi de la revolució del cens nascut a Gamala, cap de la revolta armada que tingué lloc a Judea durant el cens de Quirí any 6 o 7 dC.. Alguns historiadors especulen que era el pare natural de Jesucrist.

En les Antiguitats judaiques, Flavi Josep diu que Judes era fill d'Ezequies, i que fundà, junt al fariseu Sadoc, el moviment dels zelotes, considerada la quarta secta filosòfica del judaisme del segle I.

Per a Judes el impost romà sobres la terra tributum solis atempta contra el principi sagrat de la Llei en que la terra es propietat exclusiva de Déu. Els jueus tenien com a costum ancestral pagar el tributum capitis es a dir impost per capita. Aquest principi obrirà pas a la formació dels moviments zelotes i a l'enfrontament militar directa amb els romans.

Judes el Galileu dirigí l'assalt a la guarnició romana de Seforis (a 7 km de Natzaret), la capital de Galilea. Flavi Josep no esmenta la mort de Judes, però informa de que els seus fills Jaume i Simó foren executats per el procurador Alexandre en el any 46 a Jerusalem.

[edita] Bibliografia