[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Renom i Costa - Viquipèdia

Josep Renom i Costa

De Viquipèdia

Josep Renom i Costa va néixer a Sabadell l'any 1879 al carrer de la Salut, fill d'un mestre d'obres.

Va realitzar els primers estudis als Escolapis de Sabadell i després cursà la carrera d'arquitecte a Barcelona.

A partir del 1910, i durant vint-i-un anys, fins que va morir ocupà el càrrec d'arquitecte municipal de Sabadell.

En aquests anys projectà grans obres per a Sabadell i que encara es conserven com, per exemple, la construcció del Mercat Central, la urbanització de Els Jardinets a la Plaça del Dr. Robert i el projecte de la Torre de l'Aigua juntament amb l'enginyer Izard.

L'any 1928 va realitzar un projecte per a l'eixamplament del que havia d'ésser el Sabadell del futur, en el qual es pretenia convertir el bosc de Can Feu en un gran parc públic i els terrenys de Ca n'Oriac en una zona residencial. Malauradament, la darrera Guerra Civil Espanyola va impedir la seua materialització.

Durant molt de temps va compaginar les seues tasques d'arquitecte i urbanista amb les de professor de l'Escola Industrial de Sabadell.[1]


[edita] Referències

  1. Deu i Baigual, Esteve; Galceran i Abella, Anna i Puig i Pinyol, Maria Rosa: Coneixem Sabadell?. Ajuntament de Sabadell. Sabadell, juny del 1984. ISBN 84-505-0170-9, planes 95-96.
  • Rios i Masanell, Joan: Personalitats Sabadellenques que donen nom als carrers de la Ciutat, Jove Cambra de Sabadell. Sabadell, 1982. Plana 44.