[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

José Manuel Pinto Colorado - Viquipèdia

José Manuel Pinto Colorado

De Viquipèdia

Pinto
Informació personal
Nom complet José Manuel Pinto Colorado
Data de naixement 8 de novembre del 1975
Lloc de naixement Cadis, Espanya
Alçada 1,86
Informació del club
Club actual FC Barcelona
Número 13
Posició Porter
Clubs juvenils

1994–1997
Safa San Luís C.D.
Real Betis B
Clubs professionals
Anys Club PJ (gols)
1997–1998
1998–
2008
Real Betis
Celta de Vigo
FC Barcelona (cedit)
1 (0)
165 (0)
3 (0)

José Manuel Pinto Colorado (Puerto de Santa María, Cadis, Espanya, 8 de novembre del 1975) és un futbolista espanyol. Juga de porter i encara que pertany a la disciplina del Celta de Vigo, actualment està cedit al FC Barcelona.

[edita] Trajectòria

[edita] Com futbolista

Pinto es va formar en el CD Safa San Luis de la seva localitat natal, fins els 18 anys que va fitxar pel Real Betis. En els seus primers anys a Sevilla va defensar la porteria del filial bètic a Segona Divisió B. La baixa de Valerio, a mitjan la temporada 1997/98, li va permetre donar el salt al primer equip com porter suplent, encara que aquesta mateixa campanya va arribar fins i tot a debutar a Primera Divisió, el 10 de maig del 1998, substituint al lesionat Toni Prats.

L'estiu de 1998 es va incorporar al Celta de Vigo. Durant diversos anys va alternar la titularitat i la banqueta amb el francès Richard Dutruel primer i posteriorment amb Óscar Cavallero. Amb el club vigués va participar en dues ocasions en la Copa de la UEFA i una en la Lliga de Campions de la UEFA. A més, va ser campió de la Copa Intertoto l'any 2000 (jugant com titular els dos partits de la final davant el Zenit Sant Petersburg) i subcampió de la Copa del Rei en 2001.

El descens a Segona Divisió del Celta, la temporada 2003/04, va suposar l'arribada a la banqueta de Fernando Vázquez, qui va confiar a Pinto la titularitat. La següent temporada, novament a Primera, Pinto continuà com a titular indiscutible i va conquistar el Trofeu Zamora com porter menys golejat del campionat. No obstant això, un any més tard, el seu equip va perdre novament la categoria.

Jugant a Segona Divisió, el 18 de gener del 2008 es va anunciar oficialment la seva incorporació, en qualitat de cedit, al FC Barcelona, que buscava un porter per suplir al seu segon guardamenta, Albert Jorquera, lesionat en un partit a la fi de desembre de 2007 per a la resta de la temporada. Els blaugranes van desemborsar 500.000 euros per la cessió de sis mesos, reservant-se una opció de compra sense cost addicional.[1]

[edita] Referències