[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Llorenç - Viquipèdia

Joan Llorenç

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Joan Llorens».

Joan Llorenç, (València, 1458-1520) és considerat l'ideòleg i fundador de la Revolta de les Germanies de València.

Llorenç fou un agermanat del gremi dels paraires. El seu objectiu no era altre que reivindicar activament la restauració del monopoli gremial en la manufactura tèxtil. Formava part de la burgesia local de la Ciutat de València i actuà com a primer líder de la revolta i de la Junta dels Tretze.

A la seua mort, el caràcter moderat de la revolta fou substituït per una facció més radical i bèl·lica, encapçalada per Vicent Peris. En aquest procès, la revolta adoptà un canvi d'ideologia, des d'un caràcter revindicador polític i comercial de la burgesia local, a una revolució de classes generalitzada a tot el Regne de València.



Policromia hipotètica de la Dama d'Elx Aquest article sobre la història del País Valencià és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.