[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Josep Nuet i Pujals - Viquipèdia

Joan Josep Nuet i Pujals

De Viquipèdia

Joan Josep Nuet i Pujals (Reus, 6 d'agost de 1964) és un polític català vinculat a Esquerra Unida i Alternativa i a la coalició ICV-EUiA.

És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Viu a Montcada i Reixac, està casat i té un fill.

[edita] Actuació política

A l'any 1986 ingressà al Partit dels Comunistes de Catalunya, d'on n'és membre del seu Comitè Executiu, i a CCOO, on encara milita. Fou Secretari General de CJC-Joventut Comunista.

El 1991 fou elegit regidor del municipi de Montcada i Reixac, càrrec que exercí fins a l'any 2003. En va ser Primer Tinent d'Alcalde i Portaveu del Govern Municipal, i portà les responsabilitats d'Urbanisme i Medi Ambient, Governació i Hisenda, Recursos Humans i Educació, entre d'altres. En aquesta època, va participar com a Conseller Metropolità del Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de 1992 a 1999.

Participà en la creació d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), d'on és membre de la seva Comissió Nacional i del Consell Nacional, i hi ha desenvolupat responsabilitats de Política Municipal, Organització i en aquest moment d'Acció Política.

Fou un dels artífex de la negociació i l'acord de Coalició entre EUiA i ICV. Actualment (2008) pertany al Consell de Govern de la coalició ICV-EUiA. Fou el candidat número 3 per Barcelona d'ICV-EUiA en les eleccions generals del 14 de març de 2004. Ha treballat com assessor en temes de Solidaritat a l'Ajuntament de Badalona i en temes municipals al Grup d'ICV-EUiA de la Diputació de Barcelona.

És membre de la Direcció d'Izquierda Unida-Federal (IU), del "Consejo Político Federal", de la Presidència i de la Permanent. Ha estat responsable d'extensió electoral i actualment és el Coordinador Executiu d'Organització d'IU.

El desembre del 2006 és nomenat Senador pel Parlament de Catalunya i s'integra al Grup Parlamentari de l'Entesa Catalana de Progrés a les Corts de Madrid. Es presentà de nou com candidat número 3 per Barcelona d'ICV-EUiA en les eleccions generals del 9 de març de 2008, però no sortí elegit.