[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Genís Peres - Viquipèdia

Joan Genís Peres

De Viquipèdia

Joan Genís Peres[1], Joan Genís Peris, Genís Peres o Ginés Pérez de la Parra (Oriola, c.15481600?) fou compositor i músic valencià del Renaixement.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Fou nomenat mestre de capella de la catedral d'Oriola fins el 1581. Regí la capella musical de la catedral de València fins el 1585. Del 1595 al 1600 residí a Oriola i des d'aquest any s'ignora la seva activitat.

[edita] Obres

La seua música és plenament autòctona i va tindre una gran acceptació en moltes catedrals espanyoles, per bé que actualment moltes de los seues composicions estiguen incompletes, com ara la llarga col·lecció que hi ha a Saragossa; fins i tot el seu mateix nom és totalment alterat.

Tot i que moltes de les seves obres han desaparegut, s'han conservat uns salms: Laetatus sum; In exitu Israel; Ad Dominum cum tribularer; Levavi oculos meos; De profundis; Confitebor tibi, Domine; Dilexi quoniam exaudiet, tots ells per a quatre veus. Altres obres d'ell són un Magnificat, Gloria laus, Parce mihi, Domini Miseremini fidelis i el motet Domine Deus, totes per a cinc veus. També s'han conservat uns Versicles de Tertia, unes Vespres i un Magnificat per a doble cor. Va compondre alguns fragments polifònics per al misteri o festa d'Elx.

[edita] Referències

  1. Biografia a Enciclopèdia Catalana

[edita] Enllaços externs